Una carpa de circ al mig de Cal Rosal per obrir la cultura més enllà del Konvent durant dues setmanes

Des d’aquesta setmana, una carpa de circ blanca i negra és a tocar de la Porta del Comerç, a Cal Rosal. És la carpa Side, de la companyia internacional My!Laika, que des de fa sis anys volta per tot el món però que encara no s’havia aturat mai ni a Catalunya ni a cap punt de l’Estat. Des d’aquest dijous, 15 d’abril, fins diumenge 25 hi passaran artistes de diverses disciplines artístiques, en una programació, ‘Kontrast’, que la companyia My!Laika i Konvent Cirk han elaborat conjuntament.
Clara Faura i Laura Cardona, membres de Konvent Cirk, han explicat en roda de premsa que la seva idea és “moure el circ dels grans nuclis urbans i portar-lo als pobles”. En aquest sentit, han reflexionat que “cometíem un error si el trèiem de les ciutats i el posàvem al Konvent”. Per això, han decidit posar-lo al mig de Cal Rosal, amb la intenció d’acostar-lo al màxim a la gent del territori.
Aquesta voluntat casa completament amb la filosofia de la companyia My!Laika, que des de fa més de deu anys volta per tot el món intentant “arribar a gent diferent i de diferents països”, segons ha explicat el seu productor, Nico Agüero, a Cal Rosal. En aquest sentit, Agüero ha afegit que la col·laboració amb Konvent neix “per l’afinitat artística dels dos projectes” i gràcies al fet que tots dos moviments entenen la cultura i el circ com un tema multidisciplinar.

Circ… i música, i dansa, i teatre

Aquest caràcter multidisciplinar serà més que present en la programació dins la carpa. Hi haurà circ, però també hi haurà música, dansa i teatre. L’espectacle central és el de la companyia My!Laika, que es diu “Laerte”, és un homenatge al mar i es farà quatre vegades: dissabte 17 a les 20h; diumenge 18 a les 17h; dissabte 24 a les 20h; i diumenge 25 a les 17h.
La inauguració de la carpa serà aquest dijous, 15 d’abril, amb el concert de Ferran Palau. L’endemà, divendres, hi haurà l’espectacle teatral “Ridículo”, de La Chinche Negra, i el concert de Valentina &T.E.P. El cap de setmana, a banda de les dues funcions de la companyia My!Laika, hi haurà un altre espectacle de circ, “Cuerdo”, amb Karl Stets.
La segona setmana d’espectacles s’encetarà amb un concert de flamenc d’Anna Colom, dijous 22 a les 20h. L’endemà, a Konvent, a les 18.30h, hi haurà l’espectacle “Domoi”. I de cara al cap de setmana, hi haurà un dissabte carregat, amb tres espectacles: “Quasar” de Système 47 (circ), concert de Mama Calypso i la tercera representació de “Laerte”. Finalment, diumenge, hi haurà un nou espectacle de circ, “Andre”, de La Belle Journée, i la cloenda serà la quarta i última oportunitat de viure “Laerte” de My!Laika.
Les entrades van dels 10 als 15 euros i es poden comprar presencialment a Casa Enfruns, a Cal Rosal, o bé enviant un mail a konventreserva@gmail.com. També se’n vendran a taquilla, si en queden, el mateix dia de cada espectacle.

La cultura no s’atura, ni a Cal Rosal ni al Konvent

L’alcalde d’Olvan, Sebastià Prat, ha destacat que des de l’any passat l’Ajuntament ha apostat per omplir Cal Rosal de cultura i ha insistit en el missatge que “la cultura és segura”. En la mateixa línia, Pep Espelt, de Konvent, ha destacat que la pandèmia no ha aturat en absolut l’activitat cultural a Konvent ni tampoc ho farà aquest 2021. Això sí, Espelt ha avançat que aniran anunciant les propostes “en comptagotes” per “mantenir aquest esperit sorpresa i no saturar l’espai del Konvent”.
El que sí que ha avançat Pep Espelt és que, de cara a l’estiu, el Konvent acollirà una exposició sobre el canvi climàtic que pretén donar continuïtat a l’exhibició de fotoperiodisme que es va encetar l’any passat amb 5W. A banda, durant l’any Konvent seguirà amb la seva filosofia d’impulsar actes que barregin figures culturals i artístiques de primera línia amb gent de casa.

X