El PSC obre una “oficina parlamentària” al Berguedà: un diputat serà a Berga un cop al mes per recollir reivindicacions

Des d’aquest abril, el PSC té una “oficina parlamentària” al Berguedà. Així ha batejat el partit una nova eina que propiciarà un punt d’atenció mensual a qualsevol col·lectiu de la comarca que vulgui fer arribar una reivindicació al Parlament.

Fins ara el partit tenia una diputada, Marta Moreta, que s’encarregava de fer les peticions que venien del Berguedà, però que recollia les de moltes altres comarques. Aquesta legislatura, les eleccions han fet créixer el grup parlamentari socialista en escons i el diputat Cristòfol Gimeno es dedicarà exclusivament al Berguedà, al Solsonès i al Bages, fet que l’ha empès a estrènyer el vincle amb la comarca berguedana.

Aquest dijous, Gimeno s’ha reunit amb l’executiva comarcal per certificar l’obertura d’aquest punt d’atenció, que serà generalment a la seu del partit (carrer Barcelona, de Berga) tot i que també ha obert la porta a fer visites. El diputat s’ha compromès a ser a Berga, com a mínim, un cop al mes. L’objectiu d’aquesta nova eina va en dues direccions: escoltar les peticions dels regidors del partit en d’ajuntaments del Berguedà; i obrir-se a tota la ciutadania per “fer arribar la veu del Berguedà al Parlament”.

El secretari general del partit al Berguedà, Abel Garcia, ha expressat que volen “ser útils” i “intentar posar el Berguedà allà on li toca”. Per poder gestionar les peticions de qualsevol ciutadà, el PSC ha obert dues vies per demanar cita amb el diputat: el correu electrònic bbs@socialistes.cat i el telèfon 938720570.
 

Ja han demanat que es desbloquegi la C-16

Cristòfol Gimeno ja ha avançat que han entrat una proposta de resolució al Parlament perquè el Govern desbloquegi el projecte de desdoblament de la C-16. “Se n’ha parlat a cada legislatura, i mai arribem a aconseguir-ho”, ha dit. Per evitar que es repeteixi, els socialistes ja han demanat al Govern que hi posi fil a l’agulla d’una vegada per totes.
Amb tot, ara per ara, la prioritat del partit –ha dit Gimeno- és l’atenció sanitaria: “Cal reforçar l’atenció primària als pobles petits i potenciar l’atenció que es dona des de l’hospital de Berga”. També han parlat d’altres problemàtiques de la comarca que tenen en ment com l’arribada de la fibra òptica als 31 municipis, la recuperació econòmica de les empreses de la zona, la necessitat d’un pla de reindustrialització, la dinamització de les colònies industrials i la pèrdua de població progressiva en molts municipis de la comarca.

X