El Consell farà certificats digitals idCAT al seu estand de la Fira de Maig de Berga

El Consell Comarcal del Berguedà farà certificats digitals idCAT al seu estand de la Fira de Maig de Berga, que se celebra aquest cap de setmana vinent, els dies 1 i 2 de maig. Totes aquelles persones que encara no tinguin el seu certificat digital idCAT podran sol·licitar-lo al personal de l’ens que els el tramitarà de forma gratuïta i ràpida des de les 10:30 del matí fins a les 2 de la tarda, tant dissabte com diumenge. Per obtenir-lo, només cal ser major d’edat i portar el DNI original.
Habitualment, per demanar l’idCAT cal sol·licitar cita prèvia a les oficines del Consell Comarcal i fer el tràmit de forma presencial. Amb l’objectiu que la ciutadania conegui els serveis que l’ens posa al seu abast, s’aprofitarà la celebració de la Fira de Maig per tramitar aquests certificats.
L’idCAT està adreçat a totes aquelles persones que necessitin fer tràmits davant de les administracions públiques catalanes. La necessitat de disposar d’un certificat digital per relacionar-se amb les institucions de forma online cada vegada és més gran i la pandèmia ho ha posat de manifest. L’idCAT permet, entre altres qüestions, tramitar la renovació de la gratuïtat del Túnel del Cadí dels veïns i veïnes del Berguedà. Des del 2017 i fins el 2020, el Consell Comarcal ha tramitat un total de 2.300 certificats digitals idCAT.
Després de la Fira de Maig, es mantindrà el format habitual per obtenir l’idCAT: adreçar-se amb el DNI a l’Oficina d’Atenció Ciutadana del Consell Comarcal del Berguedà, que farà la tramitació corresponent. Després, la persona interessada, pot descarregar-se el certificat digital a qualsevol ordinador, accedint al web www.idcat.cat i anant directament al pas 3 (instal·lació de programari). També es pot fer una sol·licitud prèvia, anant al pas 1 (procés de sol·licitud) del mateix web www.idcat.cat. Una vegada s’hagi finalitzat el procés de tramitació i instal·lació, es pot exportar a qualsevol suport així com replicar-lo a tants ordinadors com es vulgui.

Apropar els serveis a la ciutadania

L’estand que el Consell Comarcal tindrà a la Fira de Maig de Berga aquest dissabte i diumenge serà un aparador d’alguns dels serveis que ofereix l’ens a la ciutadania. Entre d’altres s’hi podrà trobar informació dels ajuts a l’habitatge quines beques poden demanar els estudiants berguedans, com gaudir del servei de de recollida de voluminosos o els ajuts de menjador i transport escolar.

X