Salut, Berga

El Berguedà capgira la tendència: només 4 ingressats per Covid-19 a l’hospital i menys contagis que la setmana passada

El Berguedà capgira la tendència: només 4 ingressats per Covid-19 a l’hospital i menys contagis que la setmana passada

Números a la baixa després de setmanes cap amunt. El Berguedà ha detectat 59 casos positius de coronavirus l’última setmana. Són una quinzena menys que la setmana anterior i ratifiquen un canvi de tendència, després de gairebé un mes a l’alça.

Segons el portal de dades del Departament de Salut, entre el 27 d’abril i el 3 de maig es van diagnosticar 59 casos al Berguedà i el risc de rebrot ha baixat en pocs dies de fregar els 500 a acostar-se a la barrera dels 300 (333 ara mateix). La velocitat de propagació del virus ha caigut per sota d’1 per primera vegada en gairebé un mes, la qual cosa significa que la pandèmia ha deixat de créixer.

Per municipis, mateixa fotografia: Berga continua sent el punt més calent pel que fa a contagis, amb 31 casos els últims set dies. També s’han detectat 12 casos a Gironella i 12 més, a Puig-reig. A Casserres n’hi ha hagut 8, a Avià 3, a la Pobla 3 més i a Cercs, 1.

Nou altes en una setmana a l’hospital

A l’hospital, tendència positiva també. Ara mateix hi ha 4 pacients ingressats amb diagnòstic de Covid-19, sis menys que fa una setmana. Al llarg d’aquesta setmana hi ha hagut tres ingressos nous i s’han donat 9 altes. Pel que fa als professionals, actualment n’hi ha dos amb diagnòstic de Covid-19, els mateixos que la setmana passada.

coronavirus COVID-19 Hospital de Berga Hospital Sant Bernabé

Comentaris