Ocupen diversos locals del carrer del Balç i el carrer Mossèn Comellas de Berga en pocs dies de diferència

Cada vegada hi ha més locals ocupats a la zona del carrer del Balç de Berga. És una realitat que els veïns de la zona han testimoniat i que el mateix govern de la ciutat ha admès. L’ocupació de fa setmanes a l’edifici de Cal Ploraire, també al carrer del Balç i propietat de l’Ajuntament, ha fet taca d’oli i, al seu voltant, se n’han produït d’altres, que en aquest cas són en locals buits de propietat privada.
L’Ajuntament ja ha iniciat els tràmits per desallotjar l’edifici de Cal Ploraire, però en paral·lel hi ha hagut altres ocupacions on, segons l’alcalde accidental, Ivan Sànchez, “no s’hi pot actuar tan directament”. Això sí, Sànchez va dir al ple d’aquest dijous que l’Ajuntament “està mirant els altres casos un per un per veure com es poden abordar”.
Veïns de la zona han explicat a l’Aquí Berguedà que la setmana passada es van adonar que diversos locals del carrer del Balç havien estat ocupats. Han canviat el pany i han tintat vidres o els han tapat perquè no es pugui veure el seu interior. Dies més tard, els veïns dels Quatre Cantons també van presenciar com passava el mateix en diversos locals del carrer Mossèn Comellas.

Debat al ple

Des de l’oposició, Ferran Aymerich ha demanat al govern que “posi els peus a terra i analitzi cas per cas quina és la situació i per què s’ha produït”. Fins i tot Aymerich ha acusat l’alcalde accidental, Ivan Sànchez, de promoure l’ocupació per unes declaracions que va fer a l’Aquí Berguedà. Sànchez li ha replicat que les declaracions es van malinterpretar i que en cap cas promou les ocupacions: “Vaig dir que en aquell moment no jutjaria l’ocupació que s’havia produït al carrer Mossèn Huch”. A més, Sànchez ha matisat que “d’ocupacions n’hi ha de molts tipus” i ha demanat no posar-les totes al mateix sac.
WhatsApp Image 2021-05-07 at 17.31.21