Aquests són els únics carrers de Berga on es podrà circular per sobre de 30km/h a partir d'aquest dimarts

A partir d’aquest dimarts, 11 de maig, tots els vehicles que circulin pel nucli urbà de Berga ho hauran de fer, com a màxim, a 30 quilòmetres per hora. L’Ajuntament de Berga ha adaptat els límits de velocitat permesos a les noves directrius de la Direcció General de Trànsit (DGT). Això sí: hi haurà algunes excepcions, sobretot, en urbanitzacions i accessos a la ciutat.
La normativa de la DGT preveu mantenir la velocitat habitual en alguns dels accessos als municipis. En el cas de Berga, es mantindrà la velocitat de 50 km/h a la carretera de Sant Fruitós (accés Berga Sud). En concret, es tracta del tram que uneix la rotonda d’accés a l’àrea comercial (LIDL) i la rotonda on conflueixen els carrers Guillem de Berguedà, Prat de la Riba i la carretera de Sant Fruitós (Rock&Clàsics). També es manté la velocitat de 50 km/h a la carretera de Solsona (C-26), des de la Valldan fins al Polígon de La Valldan. Precisament, al polígon també es mantindrà la velocitat actual, que és de 40 km/h. Tampoc hi haurà canvis en les urbanitzacions de Casampons, el Balcó del Berguedà i el passeig de la Indústria, on els vehicles han de circular a una velocitat màxima de 20 km/h. A la resta de vies de la ciutat, la nova velocitat permesa serà de 30 km/h.
 

Implementació de la normativa

La nova normativa de circulació comportarà canvis en la senyalització vertical de trànsit. Els operaris de la brigada municipal s’encarregaran de realitzar la substitució dels elements de senyalística viària per tal que els conductors i conductores puguin respectar els nous límits de velocitat establerts.
La modificació dels límits de velocitat en vies urbanes era un dels apartats de la reforma que la DGT va llançar a principis d’aquest 2021. La majoria de canvis van entrar en vigor a principis d’any, però la modificació de l’article que fa referència als límits de velocitat ha d’esperar als sis mesos de la seva publicació al BOE.

X