Endesa encalla l'arribada de la fibra òptica al poble més petit de Catalunya

Gisclareny ho té gairebé tot a punt per gaudir de fibra òptica. L’Ajuntament està decidit a resoldre els problemes de connexió al poble i s’ha agermanat amb l’empresa de Bagà Cuvic S.L. per desplegar la fibra òptica per radioenllaç a la trentena de cases que hi ha al municipi.
De moment, el poble més petit de Catalunya ha pagat la instal·lació de l’antena que emetrà per ones a cada domicili i Cuvic està provant el sistema amb receptors en tres cases. El problema és que, de moment, l’antena funciona gràcies a l’electricitat d’un particular. L’Ajuntament persegueix Endesa des de l’octubre passat perquè posi un comptador a tocar de l’antena. El consistori vol que la llum hi arribi per terra perquè l’antena és dins el Parc Natural del Cadí-Moixeró, però Endesa es nega a soterrar-la. Segons ha explicat l’alcalde, Joan Tor, a l’Aquí Berguedà, Endesa va comprometre’s a tornar a estudiar la proposta la tardor passada, però no n’han sabut res més.
[ACTUALITZACIÓ 11/05, 19.00 h] Endesa i l’Ajuntament es reuniran aquest dijous vinent. La companyia elèctrica té diverses propostes per soterrar la línia de baixa tensió que ha de portar l’electricitat a l’antena. Ho veuen factible. L’ampliació, AQUÍ.
Si l’Ajuntament i Endesa resolen les seves diferències i s’instal·la el comptador a l’antena, cada domicili haurà de contactar amb Cuvic per contractar el servei i gaudir d’internet d’alta velocitat.

Malestar general amb la companyia

L’alcalde de Gisclareny va posar sobre la taula el malestar amb la companyia elèctrica, en el Consell d’Alcaldes del mes d’abril. Ho va fer per demanar ajuda al Consell Comarcal a l’hora de fer pressió a la companyia elèctrica. La queixa de l’alcalde de Gisclareny va propiciar una allau de crítiques d’altres batlles, molestos amb les dificultats per contactar amb Endesa.

X