Educació estudia dotar de batxillerat l’Institut Serra de Noet de Berga de cara al curs 2022-2023

Educació estudia dotar de batxillerat l’Institut Serra de Noet de Berga de cara al curs 2022-2023. Fonts del Departament han confirmat a l’Aquí Berguedà que sondegen aquesta possibilitat després de rebre la proposta formalment per part de la direcció del centre. Tot plegat, pocs dies després de fer-se públic el malestar del centre per la redistribució de línies d’ESO entre els dos instituts públics de la ciutat.
El Serra de Noet va rebre 49 sol·licituds de preinscripció i finalment tindrà dues de les tres línies que s’havien ofert, mentre que el Guillem de Berguedà va tenir fins a 107 sol·licituds i sumarà una quarta línia a les tres que ja va llançar a la preinscripció. La comunitat del Serra de Noet va queixar-se perquè entenia que s’està desaprofitant un espai, el nou institut, on el Govern ha invertit 4,5 milions d’euros. Per evitar-ho demanaven un repartiment més equitatiu de l’alumnat preinscrit entre els dos centres i, a banda, que d’una vegada per totes el Departament doti el Serra de Noet del batxillerat que li promet des de la seva inauguració, l’any 2006.
Pel que fa al repartiment equitatiu, el Departament defensa que es van oferir 90 places a cada institut i, si s’ocupen en un d’ells, l’alumnat preinscrit té dret a ocupar-les. A banda, Educació diu que ha obert una quarta línia al Guillem de Berguedà per “garantir que quedin vacants a tots dos centres i que, per tant, al llarg de l’ESO, tots dos podran acollir matrícula viva”. En aquest sentit, fonts del Departament asseguren que si enviaven al Serra de Noet els 17 alumnes que superaven la norantena de places que s’oferien, només haurien quedat vacants a l’institut de la zona del Pla de l’Alemany. “La decisió obeeix als criteris de treballar contra la segregació”, constaten.
Repartiment de places a banda, l’altre reclam del Serra de Noet era el batxillerat i la formació postobligatòria, i sembla que s’està avançant en el camí. El Serra de Noet retreu que el fet de no tenir batxillerat ni cicles formatius, i obligar els alumnes a canviar de centre un cop superen el quart curs d’ESO, els perjudica de cara a les preinscripcions. I defensen que, després d’anys de lluita, ara disposen d’un centre ampli, capaç d’oferir més serveis que els que dona actualment. El Departament ja no és a temps d’oferir línies de batxillerat per al curs vinent, però sí que assegura que ho està contemplant de cara al 2022.
 

X