Berga s’estrena com a seu del Festival Píndoles amb sis obres de teatre breu al Parc del Lledó

La cita referent de teatre breu en espais vius, el Festival Píndoles, aterra per primera vegada a Berga. Per primer cop en els seus set anys de trajectòria, el Píndoles incorpora una nova seu a banda del Castell de Montjuïc, que ha estat l’epicentre de les actuacions des del 2018. En les tres primeres edicions el festival es va desenvolupar a l’alberg del barri del Coll, a Gràcia. Aquesta vegada, el punt calent del festival tornarà a ser Montjuïc, però s’hi sumarà una versió de butxaca a Berga, aquest divendres, 21 de maig.
La idea d’estrenar aquesta nova seu és “crear nous públics i descentralitzar la cultura”, segons expliquen els impulsors en un comunicat. Al llarg del matí, l’alumnat de 3r i 4t d’ESO de la ciutat podran gaudir de tres obres de microteatre en espais del Parc del Lledó com l’skatepark, l’amfiteatre o jardins de la zona. A banda de les actuacions, també hi haurà col·loquis i debats posteriors. Les tres obres que l’alumnat de secundària podrà veure al matí són ‘Babar’ de Fèlix Casanellas, ‘Elektrisches Blau’ de Virgínia Gimeno i ‘La Imatge’ de Josep M. Teixell.
A la tarda, el Píndoles oferirà tres representacions més. Seran ‘Cicles’ d’Elena Serra, ‘L’habitació dels objectes perduts’ de Neus Soler i ‘Malo Banco’ de Marc Folch. Es faran a partir de les 7 de la tarda i també inclouran un debat amb el qual es posarà punt final a la jornada a Berga.
La venda d’entrades per veure el cicle de píndoles de microteatre de la tarda es farà a la taquilla situada a l’amfiteatre del Parc del Lledó, una hora abans de l’inici dels espectacles, i també es poden adquirir a través de la plataforma de venda d’entrades en línia ticketara.com.

I a mig juny, a Montjuïc

El Festival Píndoles aposta pel risc i la descoberta del nou talent amb l’objectiu que el públic pugui gaudir d’espectacles de curta durada en un espai viu i singular. El projecte vol reivindicar el teatre breu com un gènere amb entitat pròpia dins les arts escèniques i que es consolida com un espai de fogueig per a nous artistes.
A banda de les actuacions a Berga, el festival manté la seva seu habitual al Castell de Montjuïc, on oferirà una bateria d’obres de teatre breu entre l’11 i el 13 de juny. S’hi podran veure fins a 12 obres més que a Berga.

X