La transformació de l’església vella en l'Espai Santa Eulàlia de Gironella, seleccionada als FAD d’Arquitectura i Interiorisme

L'Espai Santa Eulàlia, acabat. ADRIÀ GOULA

La transformació de l’església vella de Gironella en el nou Espai Santa Eulàlia ha estat seleccionada als premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme. El projecte ideat per Carles Enrich és un dels 38 seleccionats pel jurat, d’entre els 368 que s’han presentat en la 63a edició del certamen.
L’obra va consistir en adaptar l’espai de l’antiga església en un centre cultural condicionat per fer-hi tot tipus d’actuacions artístiques. Després de segles de canvis d’ús constants, el 1971 l’Ajuntament de Gironella va recuperar l’edifici en un estat de conservació molt precari. L’any 2016, el mal estat de l’edifici requereix una reformulació de l’espai per desenvolupar-hi activitats culturals. I aquí intervé l’Ajuntament, que és qui impulsa l’actuació i l’encarrega al despatx d’arquitectes Carles Enrich Studio.
L’obra ha estat seleccionada en la modalitat d’Interiorisme, juntament amb 8 més, del total de 114 presentades en la categoria. El jurat ha destacat la tendència dels projectes a estendre els límits de l’interiorisme i ampliar les idees de preservació i reutilització d’espais.
A banda de la categoria d’Interiorisme, el jurat ha seleccionat 18 obres en l’apartat d’Arquitectura, 7 obres en Ciutat i Paisatge i 4 obres en Intervencions Efímeres. També s’han reconegut sis obres internacionals i sis més, relacionades amb el pensament i la crítica. A banda, el jurat ha escollit fins a 21 projectes finalistes, considerats les millors candidatures del certamen.
 

X