Només un pacient ingressat per Covid-19 a l’hospital de Berga

L’Hospital Sant Bernabé de Berga només té un pacient ingressat per Covid-19 en aquests moments. Segons les dades proporcionades pel Departament de Salut, en la darrera setmana hi ha hagut una alta i un nou ingrés. Des del 8 de març del 2020, quan va esclatar la pandèmia, s’han donat 438 altes i hi ha hagut 75 defuncions a causa del virus.

No hi ha hagut un repunt de casos, malgrat que els índex ho exageren

Al llarg d’aquesta última setmana no hi ha hagut un repunt de casos preocupant al Berguedà. Des de principis d’aquesta setmana s’han diagnosticat a la comarca només entre 0 i 2 casos diaris. El cas és que entre dijous i dissabte de la setmana passada es van diagnosticar 5, 4 i 5 casos diaris, i això ha fet que el risc de rebrot (112) i la velocitat de reproducció del virus (1,83) s’hagin disparat una mica.
Per municipis, en l’última setmana hi ha hagut 10 nous positius a Berga, 4 a Gironella, 1 a Avià, 1 a Casserres, 1 a Puig-reig i 1 a Montmajor. Per tant, en total hi ha hagut 18 nous positius, encara per sota de la vintena per segona setmana consecutiva.

La meitat dels berguedans majors de 16 anys ja han rebut, almenys, la primera dosi de la vacuna

Un dels principals motius que fa possible aquesta estabilitat pel que fa a l’afectació és la vacunació, que continua avançant a bon ritme. Ara mateix ja han rebut almenys la primera dosi de la vacuna la meitat de la població major de 16 anys de la comarca. De moment això sí, només el 30% de la població de la comarca està vacunada completament.
La franja amb un percentatge més alt de vacunació són les persones institucionalitzades, amb un 96,6% de pauta completa. El 84% del personal de residències també s’ha vacunat completament i el 76,5% del personal d’Atenció Primària i de l’hospital, també.
A banda, les persones de 80 anys o més amb la pauta de vacunació completa ja superen el 90%, i les persones entre 70 i 79 anys s’hi acosten (85,8%).
La gran fita pendent encara és dels 69 en avall. Només el 7% de totes les persones entre 66 i 69 anys estan completament vacunades. En el cas de les persones entre 60 i 65 anys el percentatge de vacunats és de 9,8% i entre 50 i 59 anys, del 18,8%.

X