Creen uns sacs de runa sostenibles i reciclables al 100% al Berguedà i el Bages

Des d’aquesta setmana, el Berguedà i el Bages disposen de sacs de runa sostenibles i reciclables al 100%. Cada sac està fet a partir de 117 envasos de plàstic PET i els ha produït Containers del Berguedà i Planta de Sallent, que tenen dues plantes de valorització a Berga i Sallent.
Els sacs, ideals per quan cal fer obres a casa, es poden comprar per internet a la web www.runaasac.com i s’entreguen a domicili per evitar que ciutadania o professionals de la construcció s’hagin de desplaçar per recollir-los. I encara tenen una altra novetat: porten una tapa per evitar que, mentre són al carrer, els omplin de bosses d’escombraries o altres deixalles.
Containers del Berguedà i Planta de Sallent asseguren que és un exercici de coherència amb els seus valors ambientals i els sacs són produïts al Bages per convertir-los, també, en un producte de proximitat. Els responsables, Marta Freixa i Carles Freixa, expliquen que “aquests sacs volen aportar més comoditat a qui els hagi d’utilitzar i, alhora, promoure la reutilització de residus, aprofitant envasos que arriben a les nostres plantes per reconvertir-los de nou en un producte útil”.
Com s’utilitzen?
Els sacs de runa són uns contenidors flexibles amb capacitat per a un metre cúbic de residus que se situen a la via pública per dipositar-hi la runa procedent d’obres en domicilis particulars, empreses o establiments. Un cop plens, són recollits amb els vehicles de l’empresa per tal de garantir que es farà el tractament dels residus d’acord amb la normativa vigent.
Qui vulgui comprar un d’aquests nous sacs de runa reciclables ho pot fer a través del web www.runaasac.com, on hi ha la informació i instruccions detallades, així com el llistat de municipis de Bages i Berguedà on es poden enviar els sacs i on es poden recollir.