Escullen el cant d’un gall de Guardiola de Berguedà com el millor de Catalunya

El Preferit, un gall de Guardiola de Berguedà, pot presumir de tenir el millor cant de Catalunya. Ha guanyat de manera aclaparadora un concurs de cant de gall que el ramader Albert Espadamala va improvisar a Twitter i Instagram aquest maig passat.

Espadamala va gravar el seu gall mentre cantava perquè li feia gràcia i se li va acudir d’organitzar un concurs de cant de gall a través de les xarxes. Hi van participar 20 galls diferents i l’impulsor es va encarregar de publicar els vídeos de cada participant en el seu compte personal d’Instagram i el de Twitter. Els vots emesos en els comentaris de la publicació a Instagram i el nombre de ‘m’agrada’ als tuits van proclamar els quatre galls més votats, que van passar a la final. En aquesta primera fase es van recomptar uns 3.300 vots entre Twitter i Instagram.


Entre aquests quatre galls, el Preferit, de la Judit López (@pastorsdebosc), va ser el més votat: va tenir 274 vots a Twitter i també va triomfar entre els comentaris a Instagram. Els altres tres competidors van quedar a distància del Preferit a Twitter, amb 108 ‘m’agrada’, 64 i 57, respectivament.


El Preferit forma part d’una granja familiar de Guardiola de Berguedà. Hi ha més d’un gall, però la Judit li va posar ‘Preferit’ perquè de tots els que té és el que més li agrada, tal com va explicar la mateixa ramadera en una entrevista al programa ‘Catalunya Nit, de Catalunya Ràdio. Quan va conèixer la iniciativa, no s’ho va pensar dues vegades, i ara pot presumir de despertar-se cada dia amb el cant de gall més bonic de Catalunya.