Cercs crea l’Arbre dels Records, un espai al cementiri per als nadons que no han arribat a néixer

L’Ajuntament de Cercs ha inaugurat aquest cap de setmana l’Arbre dels Records. És un nou espai, dins el cementiri municipal, pensat per donar visibilitat als petits nadons que han mort al ventre de la mare. En els casos en què els petits nadons no arriben a la setmana vint-i-quatre o no fan un pes mínim de 500 grams, la família no pot disposar del seu cos. Això fa que no puguin enterrar ni incinerar el nadó i que, per tant, tampoc puguin comptar amb un lloc al cementiri.
L’Arbre dels Records és un espai sense connotacions religioses que convida a la reflexió i ofereix una eina per passar el dol a les famílies que han patit aquestes pèrdues. La mort d’un nadó és una experiència traumàtica que afecta les vides de mares, pares i famílies senceres, derivant a vegades en conseqüències greus per la seva salut física i psíquica. A part del període de gestació, el que afecta realment en la intensitat del dol és el món afectiu creat al voltant d’aquest futur fill.
Amb l’Arbre dels Records, Cercs vol posar remei a una mancança que gairebé pateixen tots els municipis. La inauguració va ser aquest diumenge, 13 de juny, i va comptar amb l’equip de govern, representants de l’Associació Little Stars de la Catalunya central i la llevadora del poble. La cerimònia va cloure amb una actuació musical de Blanca Costa, veïna del poble, i l’enlairament de globus blancs en homenatge a totes les petites estrelles que –ara sí- també tenen un lloc on ser recordades.
arbre