Alt Berguedà

Tot l’Alt Berguedà, sense cobertura ni internet des de dimarts al migdia per una avaria de Movistar

Tot l’Alt Berguedà, sense cobertura ni internet des de dimarts al migdia per una avaria de Movistar
Les botigues de l'Alt Berguedà estan vivint 30 hores horroroses, per l'avaria de Movistar. ESTEFANIA ESCOLÀ / ACN

Pràcticament tots els municipis del nord del Berguedà estan sense internet ni cobertura des de dimarts a última hora del matí.  Tot plegat és per una avaria de Movistar en l’entramat tècnic que fa arribar el servei als municipis de l’Alt Berguedà. La companyia de telefonia ha rebut una allau de trucades de municipis com Bagà, Guardiola, la Pobla, Saldes, Gósol o Vallcebre en les últimes hores.

En declaracions a l’Aquí Berguedà, el president comarcal i alcalde de Guardiola, Josep Lara, ha assegurat que s’està perseguint la companyia des d’ahir, però segons l’han informat des del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat, dimarts a la tarda es va canviar una peça de l’entramat tècnic que ha fallat novament i no ha pogut resoldre el problema. Ara, s’ha tornat a demanar el recanvi, però no hi ha previsió per a la solució. L’única referència que tenen és que la peça que van demanar ahir va tardar 6 hores a arribar.

Mentrestant, els serveis i els negocis de la zona ho passen magre. L’alcalde de Bagà, Joan Oña, lamenta que “Correus no pot repartir res, les botigues no poden tancar caixa i tampoc poden cobrar amb targeta”, entre altres incidències. A més, l’alcalde baganès apunta que hi ha persones grans que depenen del servei de teleassistència i, si aquest penja de Movistar, fa més de 30 hores que no els serveix de res demanar auxili.

Des de la unió de botiguers de Bagà, Noemí Tejero ha assegurat que “hi ha moltes empreses que estan totalment parades perquè depenen absolutament d’internet”. Entre altres incidències ha lamentat que “els restaurants no poden fer reserves, els caixers dels bancs no funcionen i no podem cobrar a la gent que paga amb targeta”.

L’avaria va sorgir dimarts a quarts d’1 del migdia i dimecres a mitja tarda encara no hi ha ni tan sols previsió d’haver-la pogut resoldre.

Alt Berguedà Avaria Movistar

Comentaris