Salut farà una marató de vacunació sense cita prèvia a Gironella i Puig-reig

La setmana vinent hi haurà maratons de vacunació sense cita prèvia a dos municipis del Berguedà. Són Gironella i Puig-reig i la marató es farà dimarts que ve, 22 de juny. El Departament de Salut diu que és una prova pilot per donar una empenta a municipis on la ràtio de vacunació és més baixa.
Tant a Gironella com a Puig-reig s’hi ubicaran equips mòbils en espais amplis per administrar vacunes sense cita prèvia, tal com ja ha passat en municipis de la regió sanitària de Girona i el nord de l’àrea metropolitana de Barcelona.
A Puig-reig, de 3 a 5 de la tarda es posaran vacunes Janssen a persones d’entre 60 i 69 anys i de dos quarts de 6 a 2/4 de 8, es vacunarà les persones de partir de 40 anys. Serà al pavelló municipal.
A Gironella, la marató serà de 8 a 10 de la nit al Local del Blat. Les persones cridades a vacunar-se són els residents de 40 anys o més.
La previsió, tant a Gironella com a Puig-reig, és que els equips mòbils puguin administrar una vacuna per minut.

3.500 vacunes aquesta setmana a l’Hotel d’Entitats de Berga

L’anunci de la iniciativa coincideix en un moment de màxima afluència de vacunes. Només a l’hotel d’entitats de Berga, aquesta setmana s’administren 3.500 vacunes. La majoria són vacunes que s’administren en primera dosi als nous col·lectius que s’han obert, majors de 40 anys.
També hi ha segones dosis dels col·lectius essencials que finalment no han de desplaçar-se fora del Berguedà per a rebre la pauta completa del vaccí. El Departament de Salut havia començat a derivar el personal essencial que s’havia posat la primera dosi d’AstraZeneca al Berguedà a altres comarques. El motiu és que aquesta vegada, per la segona dosi, cal donar l’opció de triar entre el vaccí d’AstraZeneca i el de Pfizer, i això complica la gestió dels punts de vacunació i, per això, es va decidir optimitzar recursos. Finalment, però, el Departament de Salut ha fet marxa enrere i també posarà les segones dosis a la comarca.

El Berguedà, la comarca més vacunada del centre del país

Gairebé el 57% dels majors de 16 anys al Berguedà ja han rebut, almenys, la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus. Un 35% també ha rebut la segona. Són les millors dades de la Catalunya central pel que fa a vacunes administrades.
Al Bages i el Solsonès, les dades són lleugerament inferiors. Un 52,6% de la població ha rebut la primera dosi i un 30,2, la segona. A Osona, s’han vacunat un 48,1% dels majors de 16 anys amb primera dosi i gairebé un 27%, també amb la segona. I a l’Anoia, hi ha un 52,1% dels majors de 16 anys vacunats amb la primera dosi i un 28,5%, amb la segona.

X