La 2a Biennal del Romànic al Berguedà es fixa en el passat per explicar el present i el futur patrimonial de la comarca

Aquest cap de setmana hi ha el tret de sortida de la Biennal del Romànic al Berguedà. Serà dissabte, 26 de juny, amb un concert del Cor de Cambra Fòrum Vocal, a les 7 de la tarda, al monestir de Sant Llorenç. A partir d’ara, cada cap de setmana d’estiu el monestir acollirà programació cultural de proximitat. També hi haurà cultura puntualment a Lillet i les altres esglésies romàniques de la comarca.
En aquesta Biennal, hi haurà lloc per a diverses exposicions. Sota el títol “Imatges que pregunten”, la Biennal exposarà les imatges sobre patrimoni, paisatge i gent del fotògraf Joan Ribera, de Guardiola de Berguedà, amb la idea de “pensar en el passat pròxim per entendre l’avui i dissenyar el demà de la comarca”, segons s’ha explicat en roda de premsa. L’Arxiu Comarcal del Berguedà ha cedit les imatges del fotògraf a l’associació Civitas Cultura, que torna a ser qui programa les activitats de la Biennal.
Les imatges de Joan Ribera es podran veure per primera vegada aquest cap de setmana al monestir de Sant Llorenç i aniran fent gira per la xarxa d’edificis romànics del Berguedà (Pedret, Obiols, Rus i Rotgers) fins a finals d’any.
A banda de l’exposició de l’obra de Ribera, la Biennal també inclou en la seva programació la mostra Origen, protagonitzada per l’obra del poeta visual Cesc Serrat. També s’exhibiran reproduccions de les pintures romàniques de les pintures romàniques de les absidioles de Sant Quirze de Pedret, que el Museu Diocesà i Comarcal de Solsona ha cedit a l’organització de la Biennal.
El president de l’Agència de Desenvolupament, Lluís Vall, ha reivindicat “l’aposta per un Berguedà inèdit, amb propostes de valor afegit atrevides”. I ha destacat que la Biennal mostra “el nostre patrimoni a través d’altres experiències”, i això entén que “és indispensable per créixer en públics i fer-los viure una experiència única i immersiva”.
Consulta totes les activitats de la Biennal del Romànic a civitascultura.org.