El PSC retreu al Parlament que les promeses cap a les colònies han quedat “en paper mullat” durant 20 anys i reclama inversions

Les inversions cap a les colònies industrials del Berguedà arriben als despatxos de la Generalitat. El grup parlamentari del PSC ha fet una pregunta per escrit a la Mesa del Parlament on s’interessa pels ajuts que la Generalitat ha concedit entre el 2015 i el 2020 per preservar, adequar i millorar les colònies de la llera del Llobregat.
En un comunicat, els socialistes lamenten que, en els darrers 20 anys, hi ha hagut diversos compromisos del Govern de la Generalitat i la majoria han quedat “en paper mullat”. Per trencar aquesta tendència, els socialistes han presentat aquesta pregunta per escrit i ja avancen que serà el pròleg de diverses intervencions al ple del Parlament per tornar a posar el tema sobre la taula.
En el mateix comunicat, el PSC apunta que el conjunt de les colònies tenen “un valor patrimonial immens, en l’àmbit arquitectònic, però també històric” i fa una crida a actuar per deixar de “contemplar el seu progressiu deteriorament fins que ja no pugui ser salvat”.
La solució, entenen, és tornar a portar el tema a debat parlamentari. “Tan bon punt tinguem resposta, emprendrem les iniciatives parlamentàries adients per a implementar partides en el pressupost de la Generalitat, però alhora reclamar aportacions d’altres administracions, per poder donar compliment al que s’havia planificat anys enrere, sota la denominació de Pla de Recuperació de les Colònies Industrials del Berguedà”, diuen.

Primers moviments de l’oficina parlamentària

Qui ha fet la pregunta a la Mesa del Parlament han estat els diputats Jordi Terrades i Cristòfol Gimeno. De fet, aquest últim ja es va presentar públicament el mes d’abril com el diputat socialista amb dedicació exclusiva al Berguedà, el Solsonès i el Bages. En aquell moment, Gimeno va explicar que, com que les eleccions havien donat al PSC més escons dels que tenia, el partit havia optat per delegar diputats per tot el territori, i això permetia posar més el focus en comarques com el Berguedà.
Precisament per això, des de l’abril el PSC té una “oficina parlamentària” a la comarca. La van presentar com un punt d’atenció mensual, obert a qualsevol col·lectiu de la comarca, per fer arribar reivindicacions al Parlament.

X