Sense corals internacionals, però amb talent català per salvar el Festival de Cant Coral de Puig-reig

L’Ajuntament de Puig-reig no renuncia a l’organització del Festival Internacional de Cant Coral. Això sí, el farà amb un format totalment diferent de l’habitual. La Covid-19 ha obligat a la Polifònica i a l’Ajuntament de Puig-reig a reformular aquest certamen. S’ha optat per un format diferent per la impossibilitat de portar corals d’arreu del món durant una setmana a Catalunya, tenint en compte les restriccions sanitàries i de seguretat dels darrers mesos. El programa d’aquesta 41a edició compta amb un concert orquestral i quatre audicions de sardanes durant el juliol. A l’octubre també hi haurà un concert coral amb veus del territori català.
La presidenta de la Polifònica de Puig-reig, Maria Rosa Riera, ha explicat que s’ha volgut mantenir mínimament el festival, però, malauradament, no s’hi pot portar formacions vocals de nivell mundial, com era habitual en altres edicions. El Festival Internacional de Cant Coral es caracteritza per la concentració de corals vingudes principalment d’Europa. Riera ha assegurat que, tot i la impossibilitat de les corals de viatjar, s’ha aconseguit un programa “molt atractiu i interessant”.
Els primers concerts, en format d’audició de sardanes, van començar el primer dimecres de juliol, dia 7, amb l’actuació de la Cobla Montgrins. Des de llavors es fan cada dimecres, a 2/4 de 10 del vespre, a la plaça Nova de Puig-reig. Aquestes audicions acullen algunes de les millors cobles de Catalunya, com la Cobla de Sant Jordi – Ciutat de Barcelona, que actuarà aquest dimecres, 14 de juliol, o la Cobla Principal de la Bisbal, que actuarà el pròxim 21 de juliol. La darrera audició de sardanes serà el 28 de juliol amb la Cobla Lluïsos de Taradell.
Sardanes a banda, aquest diumenge, 18 de juliol, el pavelló d’esports acollirà el concert Jove Projecte Orquestral. Aquest concert aplegarà una orquestra formada per joves músics catalans dirigits per Josep Maria Sauret. Les entrades costen 10 euros a taquilla i a partir d’aquest dilluns, 12 de juliol, es poden comprar anticipades a Iglesias Fotògrafs.
L’última proposta d’aquesta 41a edició es farà esperar fins al diumenge 17 d’octubre. La part coral tancarà el certamen amb el concert extraordinari Te Deum, d’Albert Guinovart, i una selecció de musicals interpretats per la Polifònica de Puig-reig, el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida i amb Albert Guinovart al piano. A més, actuaran com a solistes el tenor Roger Padullés i la soprano Mireia Dolç, amb l’acompanyament de David Malet a l’orgue i la direcció de Xavier Puig.
El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Puig-reig, Jesús Subirats, espera la resposta positiva del públic, tot i la reformulació del programa del Festival Internacional de Cant Coral. Subirats i Riera tenen l’esperança de poder recuperar la normalitat del certamen de cara al 2022, sempre que la pandèmia ho permeti.

X