El Govern farà una consulta a totes les comarques de muntanya el 2022 sobre la candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern

Els preparatius per a la candidatura a organitzar els Jocs Olímpics d’Hivern del 2030 tindrà com a fase final una consulta a totes les comarques de muntanya del país. Ho ha explicat aquest divendres al migdia a Vilada la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, després de mantenir una reunió amb representants dels micropobles del país.
Vilagrà ha avançat que, en els pròxims mesos, hi haurà un procés d’explicació del projecte a tot el territori, i un recull d’idees d’agents polítics, socials i econòmics d’arreu del país. Tot plegat, ha dit, culminarà amb una consulta que no serà a tot el país, sinó només en les comarques del Pirineu i el Prepirineu, entre les quals hi ha el Berguedà. Vilagrà ha dit que “és una bona manera d’implicar a tot el territori  i construir una candidatura sòlida i potent”. En els pròxims mesos el Govern definirà el format d’aquesta consulta, però promet que serà “de qualitat” i que implicarà tots els agents, organitzats i no organitzats, del territori.
La consellera de Presidència ha reconegut que “al Pirineu hi tenim molts deures” però ha reivindicat que “els Jocs Olímpics d’Hivern serien un revulsiu” per solucionar totes aquestes tasques pendents. “Hem de saber aprofitar les instal·lacions que ja tenim, tant pel que fa a infraestructures com a tot l’entramat hoteler, associat al turisme i la restauració”, ha dit la consellera. I ha afegit que això passa per “posar el Pirineu al centre, malgrat que hi hagi una ciutat gran com Barcelona també dins de la candidatura”.

Compromís amb els micropobles

Vilagrà està fent una visita institucional a diversos pobles del Berguedà aquest divendres que acabarà a Berga, on té previst assistir al ple d’investidura d’Ivan Sànchez com a nou alcalde de la ciutat. A Vilada, també ha aprofitat per reunir-se amb representants de l’Associació Catalana de Micropobles i per recollir alguns dels seus reclams.
La consellera ha recordat que, tot i ser municipis de poca població, els micropobles han de gestionar un terç del territori català, i això a vegades és impossible. Per facilitar-ho, ha explicat algunes de les subvencions que en els pròxims mesos el Govern traurà per als micropobles, amb la idea que els ajuntaments petits en tinguin constància i s’hi puguin acollir.

X