Salut tanca la campanya de maratons de vacunació amb més de 1.000 dosis administrades al Berguedà

Quatre maratons i 1072 vacunes. És el balanç final de la campanya de maratons de vacunació al Berguedà. Salut ha encadenat dues setmanes de maratons pràcticament cada dia en diversos punts de la Catalunya central, i al Berguedà se n’han fet quatre: les tres primeres del projecte, a Gironella, Puig-reig i Bagà, i una quarta -el 7 de juliol- a Berga.
En les tres primeres jornades es van posar més de 200 vacunes a cada punt. A Berga, es van posar les 450 dosis que s’havien destinat a la marató, que ja va acceptar menors de 30 anys, malgrat que la idea inicial era adreçar-se a persones de 30 anys en amunt.
Sobre aquest últim aspecte, Salut reconeix en un comunicat que l’obertura de totes les franges d’edat just abans de començar la darrera fase de la campanya de maratons “ha despertat un important interès dels més joves” per la iniciativa. Això ha fet que hi haguessin més cues davant els punts de vacunació i que, en alguns llocs, com a Berga, la gent del final de la cua finalment no es pogués vacunar.
Malgrat tot, Salut celebra que s’han pogut administrar més d’un miler de dosis al Berguedà i 15.360 a tota la Catalunya central.

X