Berga encara no descarta presentar-se al primer paquet dels Next Generation i estudia la via comarcal

El govern de la CUP i ERC a l’Ajuntament de Berga encara no ha descartat presentar-se a la primera convocatòria dels ajuts europeus Next Generation. Les administracions tenen encara uns dies per presentar-se a les subvencions i, tot i que el govern de Berga ho veu “complex”, encara no ha tirat la tovallola.

La regidora de Subvencions, Roser Rifà, ha dit a l’Aquí Berguedà que estan estudiant la fórmula per complir “el gran nombre de requisits que tenen algunes convocatòries” i, en aquest sentit, cada vegada agafa més força la idea d’integrar un projecte per a la ciutat en una proposta vehiculada a escala comarcal, sigui per l’Agència de Desenvolupament o pel Consell Comarcal del Berguedà. Rifà ha admès que això últim s’està estudiant, tot i que ha preferit reforçar-se de quins projectes concrets es parla. L’única pista és aquesta: “La unió de botiguers fa temps que ens demana coses que sense oportunitats així són difícils de complir”.

Berga, en terra de ningú

La regidora de Subvencions ha lamentat que, si la ciutat es vol presentar sola als ajuts, ja hi ha dues línies que la descarten pel nombre d’habitants. La convocatòria d’ajuts a l’activitat comercial en zones rurals només s’adreça als municipis o zones amb menys de 5.000 habitants, mentre que la línia per enfortit l’activitat comercial en zones turístiques és per a municipis de 20.000 habitants.

Els 16.000 i escaig que té Berga descarten la ciutat a la primera de canvi per a dues opcions, tot i que ara estan explorant si la unió a escala comarcal faria possible presentar-se com a mínim a una. “Els projectes són per concurrència competitiva, és a dir que guanya el millor i per tant és important presentar-hi una cosa amb cara i ulls. És complex, però no està ni molt menys descartat”, ha dit la regidora.

L’oposició dona per fet que caldrà esperar al segon paquet d’ajudes

En un comunicat recollit a mig matí per l’Aquí Berguedà, Junts per Berga pressiona el govern de la CUP i ERC perquè es presentin al segon paquet d’ajuts Next Generation, previst per a principis de l’any vinent. El principal partit de l’oposició dona per fet que el govern no farà cap moviment en els pocs dies que queden perquè finalitzi el termini per presentar-se a les primeres ajudes, i fan pressió perquè no passi el mateix d’aquí a uns mesos.

En aquest cas, Junts per Berga demana que es presenti un projecte centrat en el turisme, que serveixi per desencallar projectes com el Museu de la Patum o la potenciació de Queralt i els seus entorns.

Per a la segona línia d’ajuts, la regidora Rifà ja ha dit que tenen la ferma voluntat de presentar-s’hi. “Ho hem d’estudiar bé i cal esperar que surtin les bases per poder-nos-hi ajustar al màxim, però hi començarem a treballar des de ja”, ha conclòs, sense entrar en detalls de quins projectes hi postularan.

X