Junts per Berga reclama al govern que no deixi escapar de nou els ajuts Next Generation

A la primera convocatòria, Berga ja no s'hi ha presentat; la segona s'espera cap a la primavera

Junts per Berga clama perquè el govern de la CUP i ERC redacti projecte per a la nova convocatòria dels Next Generation. El principal grup de l’oposició a l’Ajuntament creu que cal prioritzar un projecte en matèria de turisme, apunta que s’ha de presentar entre finals d’any i principis del 2022 i exigeix que almenys el govern s’hi presenti i que no passi com a la primera convocatòria de les subvencions, on no s’ha presentat res.

En un comunicat, Junts per Berga assegura que els fons europeus són “una oportunitat que no s’ha de deixar perdre”, ja que -apunten- “són plans d’estímul que han de permetre renovar i projectar recursos turístics a diferents municipis, però especialment a Berga”.

De fet, JxB considera que els Next Generation “podrien desencallar alguns projectes que es troben parats des de fa anys, com Queralt o el mateix Museu de la Patum“. A més, afegeixen que “són subvencions a fons perdut en què es finança pràcticament la totalitat de cada projecte”.

El portaveu de Junts per Berga, Ferran Aymerich, creu que “és el moment que l’equip de govern premi l’accelerador i generi consens entre polítics, tècnics i agents del territori per liderar un projecte potent i guanyador que impulsi la ciutat”. Si la CUP i ERC ho fan, ells [JxB] hi seran perquè defensen que “cal ser ambiciosos i proactius”, però sobretot perquè insisteixen que “no estem en situació de renunciar a res” i “de trens com aquest, en passen pocs”.

Què són els Fons Next Generation?

Els Fons Next Generation són una injecció econòmica europea que aportarà 750.000 milions d’euros a tot el continent, dels quals 140.000 € aniran a parar a Espanya. Els ajuts pretenen ser un instrument d’emergència que ajudi als països més afectats per la pandèmia a recuperar-se’n.

L’Estat ja ha rebut un primer paquet dels ajuts europeus, però espera rebre’n un segon de cara a la primavera del 2022. És aquesta segona convocatòria la que ha empès a Junts per Berga a pressionar el govern municipal perquè mogui fitxa.

X