Comencen les obres d’urbanització de la plaça de l’església d’Avià amb un cost de més de 393.000 euros

És el projecte més important del mandat i es preveu que els treballs durin cinc mesos

Han començat les obres d’urbanització de la plaça de l’església i dels antics horts de la rectoria d’Avià. Amb un cost total de 393.153 euros, són els treballs més importants que l’equip de govern impulsa aquest mandat i es pagaran amb ajudes de la Diputació de Barcelona. Es preveu que s’allarguin durant uns cinc mesos.

L’actuació engloba una superfície de 3.280 m² i s’estructura en tres zones: l’esplanada que hi ha davant l’església parroquial, on actualment hi ha un aparcament, la plataforma dels horts on hi ha una antiga bassa i el camí de Santa Maria. L’objectiu final és potenciar el valor patrimonial de l’església del nou temple de Sant Martí (datat del segle XVIII) i “generar un espai públic de qualitat”.”Feia temps que havíem previst millorar aquest zona i ara, finalment, podrà ser una realitat” i aquest espai es podrà “endreçar”, ha assenyalat l’alcaldessa d’Avià, Patrocini Canal. També ha recordat que els mateixos veïns han aprovat el projecte.

Aquest dilluns s’ha fet l’acte de replanteig amb la presència de l’alcaldessa, tècnics i representants de l’empresa adjudicatària, Vialitat i Serveis S.L.U. El projecte l’ha redactat l’estudi Barrio Peraire Arquitectes.

La intervenció contempla fer una plaça nova davant l’església mentre que l’espai que ocupen els antics horts esdevindrà una zona verda i es recuperarà l’antiga bassa. Per últim, s’endreçarà la mobilitat a la zona de l’església amb 30 noves zones d’aparcament i una nova vorera. L’obra preveu reubicar La Creu del Padró en un entorn proper i en aquest espai plantar-hi arbres. També es reforçarà la il·luminació i es millorarà el paviment.

Aquest projecte, molt esperat al municipi, és la inversió econòmica més important del pressupost d’aquest any i es pagarà amb ajudes atorgades per la Diputació de Barcelona. Un total de sis empreses es van presentar a la convocatòria de licitació dels treballs. El 30 de juliol de 2021 la Mesa de contractació va acordar admetre la proposta presentada per la societat Vialitat i Serveis, S.L.U.

X