Guillem Montiel bat el rècord dels 5 km urbans de Berga i Ledhem Fadouwa el frega

Edició per a la història dels 5 km urbans de Berga: nou circuit per esquivar el centre de la ciutat i marques estratosfèriques en totes les categories

FOTO. ALBERT CODINA SOLER

Edició per a la història dels 5 km urbans de Berga. L’adaptació del recorregut habitual per esquivar les obres del centre de la ciutat ha coincidit amb cartell de luxe i amb unes marques estratosfèriques en tots dos podis. L’atleta del CA Vic Guillem Montiel, especialista en triatlons, va clavar el podi als 14 minuts i 51 segons i fixa, així, el nou rècord de la prova, mentre que la francesa Ledhem Fadouwa, del JAB, va quedar a només tres segons del rècord històric que ja té ella mateixa.

En categoria masculina, van acompanyar a Montiel al podi, Pol Espinosa (CN Banyoles), que va travessar la línia d’arribada gairebé mig minut després que el guanyador (15:20) i el berguedà Xavi Tomasa (Ironwill Barcelona), que va aturar el cronòmetre als 15 minuts i 34 segons. Tomasa, per cert, va pujar al primer esglaó del podi berguedà de la prova. Lluís Camprubí (16:04) i Pol Raich (16:12) l’hi van acompanyar.

En fèmines, Ledhem Fadouwa va fer bons els pronòstics i va endur-se la prova amb una marca de 16 minuts i 43 segons. Per darrere seu, la catalana Meritxell Soler, de l’Avinent Manresa, va fer un temps de 17 minuts i 18 segons que li va servir per pujar al segon esglaó del podi. Vuit segons després, va arribar la francesa Jennifer Contois, que també es postulava com una de les favorites abans de començar la cursa. En la classificació comarcal, Ariadna Arisó (20:16) va pujar a l’esglaó més alt del podi, seguida de Marta Palau (20:23) i Susagna Rodríguez (21:03).

Nou circuit

Les classificacions comarcals van ser una de les grans novetats d’una edició marcada inevitablement per la situació epidemiològica. L’altra novetat va ser el recorregut: l’organització (JAB i Ajuntament de Berga) van acordar modificar el circuit perquè, d’entrada, estava previst que al centre de la ciutat hi hagués obres. Les afectacions eren a la ronda Moreta, un dels eixos troncals de la cursa, però finalment els talls previstos no han començat fins aquest dilluns, l’endemà de la prova.

L’endarreriment no es va conèixer fins dijous passat, a menys de tres dies de la prova, i l’organització va optar per no tocar res i seguir amb el recorregut adaptat. El nou circuit se centrava en la Valldan, rodejant el parc dels Soldats a través de la carretera de Solsona i el carrer Bruch i arribant ben bé fins a l’entrada del polígon industrial. Els atletes van haver de repetir aquest recorregut dues vegades i, segons l’organització, en general va agradar perquè el públic es va repartir gairebé per tots els punts de la cursa.

Curses per als més petits

Abans de la cursa gran, es van celebrar les Urban Kids, les curses per a infants nascuts entre el 2006 i el 2018. S’hi van apuntar 181 nens i nenes i es van disputar fins a set categories diferents, en els entorns del parc dels Soldats.