La Penya confirma que, per segon any consecutiu, no hi haurà ni concurs boletaire a Puigventós ni falla a Berga

En un comunicat, l’entitat afirma que les restriccions vigents desllueixen tant el concurs com la falla, però promet una festa lluïda per al 2022

La Penya Boletaire de Berga ha suspès la Festa dels Bolets per segon any consecutiu. Aquest cop també al·leguen que és per culpa de la pandèmia. En un comunicat, l’entitat assegura que les restriccions actuals deslluirien el concurs de boletaires de Puigventós, a Castellar del Riu, i també la crema de la falla del passeig de la Pau de Berga.

La Penya argumenta que no es pot fer el tradicional esmorzar perquè cal respectar les mesures de seguretat. També explica que la pesada de cistells s’hauria de fer amb el públic assegut i això -entenen- “dificulta i desllueix els actes”. A més, com que l’entitat no pot fer el servei de bar, els números no sortirien.

La falla tampoc es podrà fer perquè calia començar-la a construir a finals de maig, però les restriccions del moment ho van fer impossible. A banda, la Penya considera que les mesures que caldria adoptar per a l’encesa de la falla també deslluirien l’espectacle.

En el mateix comunicat, l’entitat boletaire es disculpa per “si algú s’ha sentit molest per aquesta situació”. A més, l’organització es compromet a preparar, sempre que es pugui, “una festa dels bolets el màxim de lluïda perquè tant Berga com la comarca se la mereixen”. De fet, l’assemblea de socis de la Penya Boletaire ja va expressar la voluntat d’organitzar la festa l’any 2022, una edició que haurà de servir per commemorar els 25 anys del nomenament de Festa d’Interès Turístic per la Generalitat. L’efemèride és aquest any, però la celebració s’haurà d’endarrerir fins a la tardor vinent.

X