Gironella muntarà un mercat de Nadal inèdit a la Catalunya central durant tot un mes

S'instal·larà a la plaça de l'Estació, a tocar de l'avinguda Catalunya, el 4 de desembre i hi serà fins al 5 de gener

Gironella organitzarà un mercat de Nadal inèdit a la Catalunya central. S’inspirarà en els mercats que, des de fa anys, s’han popularitzat al centre d’Europa i farà d’aparador d’artesans, productes fets a mà i alimentació. El mercat de Nadal de Gironella s’instal·larà a la plaça de l’Estació, a tocar de l’avinguda Catalunya, el 4 de desembre i hi serà fins al 5 de gener.

Els horaris: 22 dies d’obertura en un mes

El mercat obrirà el 4 de desembre a les 6 de la tarda, coincidint amb la gala de l’encesa de llums, que, per cert, aquest any seran noves al municipi. Estarà obert cada dia fins al 12 de desembre, dijous i divendres de 16.30 h a 20.30 h, i els caps de setmana i festius de 12 h a 21 h. Tancarà dilluns 13 fins dimecres, dia 15, i tornarà a obrir de dijous 16 fins diumenge 19 amb els horaris de la setmana anterior.

La setmana de Nadal, el mercat obrirà des de dimecres, 22 de desembre, fins divendres 24, en horari de tarda (de 16.30 h a 20.30 h). Per Nadal i Sant Esteve el mercat no obrirà per petició dels paradistes, per poder conciliar l’activitat laboral amb la vida en família.

I la darrera setmana, el mercat obrirà dijous 30 i divendres 31 en l’horari habitual de tarda, fins a les 20.30 h, tancarà per Cap d’Any i obrirà de diumenge 2 al dimecres, 5 de gener.

L’estètica del mercat: una vintena de parades, un espai per menjar i un escenari

Al mercat hi haurà vint-i-una casetes de fusta on es vendran productes d’artesans i de Nadal. S’organitzaran en dues fileres separades per un espai central on hi haurà taules perquè els visitants puguin quedar-se a l’espai del mercat per menjar. També hi haurà dues casetes de restauració. “Les gestionaran set bars i restaurants de Gironella que s’han apuntat a la iniciativa. La idea és que ho facin conjuntament, sumant esforços, sense necessitat de distribuir-se les dates”, ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Santi Felius.

A banda, a la zona del mercat també hi haurà un escenari. “Volem que sigui un espai viu, on passin coses constantment”, ha dit Felius. Precisament en aquesta línia l’Ajuntament busca que els paradistes siguin rotatius, de manera que els que hi hagi la primera setmana siguin diferents que els de la segona, la tercera i la quarta.

La Puríssima i els Reis compartiran protagonisme amb el mercat

El mes de mercat de Nadal a la plaça de l’Estació coincidirà amb dues festes cabdals de Gironella: la Puríssima i la cavalcada de Reis. Per la Puríssima, l’única diferència serà que els artesans que habitualment són a la plaça de la Vila, aquesta vegada seran al mercat de Nadal. Davant l’Ajuntament només hi haurà les parades d’alimentació. “Serà una manera que els visitants passegin per tot el municipi”, ha dit l’alcalde, David Font, en roda de premsa.

La cavalcada de Reis serà la cloenda del mercat de Nadal. Els reis passejaran per tot el municipi, però a més la gent podrà passar l’última tarda de mercat a la plaça de l’Estació.

L’Ajuntament reserva una partida d’entre 40.000 i 50.000 euros per assumir el cost d’aquest primer mercat de Nadal.