ERC demana al Consell que tregui de la “via morta” el pla de reactivació i li dona 10 dies perquè mogui fitxa

El grup comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) pressiona perquè el govern del Consell Comarcal del Berguedà desencalli el pla de reactivació econòmica que fa més d’un any que la patronal d’empresaris (ACEB) va posar sobre la taula. Els republicans asseguren que el pla ha entrat “en una via morta” i que “no ens podem permetre que una iniciativa així quedi en un calaix”.

Esquerra, que és el principal partit de l’oposició al ple comarcal, veu amb preocupació el trencament entre la patronal i la presidència del Consell Comarcal. Fa uns dies, l’endemà de l’últim ple, els empresaris van emetre un comunicat on asseguraven haver perdut la confiança al president, Josep Lara, i afegien que ja no el consideraven “un interlocutor vàlid” per tirar endavant el pla. Tot plegat, asseguren els republicans, ha portat el projecte a “una via morta”.

Per revertir-ho, ERC exigeix al govern que nomeni les persones que han de formar tant el comitè institucional (purament polític) com l’executiu (que ha de vetllar perquè el pla es comenci a desenvolupar) en un període de 10 dies. També demanen que es consensuï entre aquest comitè executiu la persona a contractar per liderar la implementació del pla. I finalment, insisteixen al govern comarcal que no traslladi al 2022 els 100.000 euros que, sobre el paper, havia reservat per aquest 2021 per al pla de reactivació, sinó que mantingui aquesta partida sobre la taula i afegeixi la quantitat que s’escaigui quan elabori el pressupost de l’any vinent.

El conseller d’ERC Moisès Masanas ha explicat que, arran de la convocatòria de premsa que el partit ha fet aquest dimecres el matí, el govern del Consell Comarcal s’ha dirigit als republicans i els ha convocat a una reunió aquest dijous. “No sabem què s’hi tractarà, però imaginem que va en aquesta línia i ens n’alegrem, perquè el que volem és que es mogui fitxa”, ha dit el conseller.

Pel que fa a l’ACEB, Masanas ha relatat que, fa uns dies, va mantenir una conversa telefònica amb representants de l’ACEB i li van traslladar la decepció que senten després que el compromís adoptat a l’Estany Clar a mig estiu no s’hagi portat a terme des d’aleshores. I els dona la raó: “No ens podem permetre tenir encallat un pla així”.

X