Gósol torna a pagar el temporal: un dia sense llum i mitja setmana sense telèfon

Entrada a Gósol. ACN

“Cada vegada que neva, ens passa”. I aquesta setmana ha nevat. Poc, comparat amb altres ocasions. Però ha nevat. I sí, a Gósol li ha tornat a passar: dimarts, el dia de la nevada, va quedar tot el dia sense llum, i aquest divendres -tres dies després- encara no hi ha línia de telèfon fixe.

L’alcalde de Gósol, Lluís Campmajó, ha explicat a l’Aquí Berguedà que “el problema és que tot penja d’un fil”. Mai millor dit. Assegura que les infraestructures que porten llum i línia telefònica al poble “s’aguanten en pinces”, i maldecaps com el d’aquesta setmana ja no són una sorpresa, però no deixen d’indignar tot el poble.

A banda del dia sencer llum i la mitja setmana que porten sense telèfon, l’alcalde relata que la connexió a internet “va molt lenta”. I la resposta de l’operadora telefònica no acaba de generar massa optimisme: “Què ens diuen? Que ja vindran, com sempre“.

Despreniments a la carretera entre la Pobla i Sant Jaume de Frontanyà

Molt més ràpid que a Gósol es van poder solucionar els problemes d’accés a Sant Jaume de Frontanyà. També a causa del temporal, es van produir despreniments a la carretera que uneix el municipi i la Pobla de Lillet. Va passar dimecres a última hora de la tarda.

L’alcalde de Sant Jaume, Manel Anselmo, ha relatat a l’Aquí Berguedà que tenen un grup de WhatsApp on hi ha persones de la Pobla, Sant Jaume i Borredà que habitualment circulen per aquesta carretera. Va ser a través d’aquesta plataforma que es va alerta de la presència d’uns quants rocs de dimensions importants al mig de la carretera. “Es van treure en poca estona”, constata l’alcalde.

X