Més d’un miler d’alumnes del Berguedà participen en un programa per combatre l’obesitat i les càries

El projecte Infància i Dieta Mediterrània (INFADIMED), a través del Capità Vitamines, vol promoure hàbits saludables, combatre l’obesitat infantil i evitar les càries provocades per la ingesta de sucre entre els infants. Aquest curs, al Berguedà hi participen més de 1.000 alumnes d’entre P3 i 3r curs d’educació primària, de diversos centres de Berga, Avià, Sant Jordi de Cercs, Vilada i Borredà. El projecte l’ha impulsat l’Institut Català de la Salut.

Professionals de pediatria, infermeria i odontologia de l’equip d’atenció primària de l’ICS Catalunya Central al Berguedà visiten diverses vegades durant el curs cadascuna de les escoles, per fer-hi sessions amb els infants. Comencen amb el visionament d’una pel·lícula de dibuixos animats en què el Capità Vitamines els explica els beneficis de tenir uns hàbits saludables i, després, es fan diverses activitats perquè els nens i nenes entenguin bé els consells que els han donat.

Els professionals sanitaris han registrat el pes dels alumnes de P3 i P4, ja que són els qui s’incorporen de nou als centres educatius. Fins ara, el 89% dels alumnes de 3 i 4 anys tenen normopès, el 6,1% tenen sobrepès, i el 4%, obesitat infantil.

L’objectiu del projecte és que els infants, a través d’aquestes activitats lúdiques, incorporin un estil de vida saludable per combatre l’obesitat i també les càries. El programa comença registrant el pes i la talla de cada un dels infants participants i, també, fent-los una revisió bucodental, per tal de poder anar-ne duent a terme el seguiment i d’avaluar els resultats de l’INFADIMED amb dades objectives.

X