Un trenet portarà passatgers entre el centre de Berga i Cal Rosal durant tot el cap de setmana

És una prova pilot per unir els dos eixos comercials, coincidint amb l'últim cap de setmana abans de les festes de Nadal i el mercat nadalenc de la colònia

El Carrilet de Nadal. Així s’ha batejat el trenet que transportarà passatgers entre el centre de Berga i el nucli de Cal Rosal durant tot el pròxim cap de setmana. Tindrà quatre parades, a la Porta del Comerç de Cal Rosal (on hi haurà el Mercat de Nadal), a la plaça de la Creu de Berga, a la plaça Viladomat i al càmping Berga Resort. I el trenet no s’aturarà pràcticament en cap moment durant tot el dissabte, 18 de desembre, i també estarà operatiu durant tot el matí de diumenge, dia 19.

Aquest dijous al migdia, els alcaldes de Berga i Olvan, Ivan Sánchez i Sebastià Prat, han presentat la iniciativa, després de setmanes negociant-ne les condicions amb els Mossos d’Esquadra i els serveis territorials de la Generalitat. Ho han fet acompanyats del regidor de Turisme de Berga, Andreu Comas, i del president de Bergacomercial, Xavi Orcajo. Tots quatre han coincidit que el trenet és “una prova pilot”, però també “un primer pas per acostar els eixos comercials de Berga i Cal Rosal”.

Xavi Orcajo ho ha definit com “un punt de partida” i ha celebrat que la iniciativa va en la línia del que considera evident: “Cal invertir perquè passin coses”. Orcajo augura que la idea de gaudir del comerç de Berga i, a la vegada, poder acostar-se a Cal Rosal de franc (sí, no caldrà pagar res per pujar al trenet), atraurà molta gent.

“Liderar també vol dir fer que al costat passin coses”

Per la seva banda, l’alcalde de Berga, Ivan Sánchez ha explicat que “Berga ha de liderar iniciatives pròpies, però també ha de contribuir a les victòries dels altres municipis”. I per això, Sánchez creu que el trenet entre Berga i Cal Rosal hi casa perfectament: “Estem creant sinergies entre dos municipis i això és gràcies a una cooperació que és política, però també és comercial”.

De fet, el regidor Andreu Comas ha explicat que la idea que Berga lideri la dinamització de la zona, més enllà del terme municipal, ja va ser un reclam que van recollir en l’assemblea de barri que fa uns dies van fer a Cal Rosal. “Els veïns ens van demanar que els ajudéssim a fer que les activitats que organitzin a Cal Rosal vagin més enllà de la colònia, i el trenet és un pas més per promoure el comerç dels dos eixos”.

El mercat nadalenc de Cal Rosal, més gran que mai

Un dels grans al·licients d’aquest Trenet de Nadal és que, a Cal Rosal, hi haurà la tercera edició del Mercat de Nadal. L’alcalde d’Olvan, Sebastià Prat, ha explicat que enguany el mercat tindrà gairebé el doble de parades que l’any passat: n’hi havia 15 i aquest any n’hi haurà 25.

Prat ha detallat que, entre les parades, n’hi haurà del sector agroalimentari, els clàssics que ja hi ha pel mercat del bolet i també espais dedicats a la bijuteria i els llibres. A banda, també hi haurà un nombre important d’expositors que se centraran en la decoració i l’ambientació de Nadal.

Tot plegat, com cada any, organitzat per la Unió de Comerciants i Botiguers de Cal Rosal, que, a banda del mercat pròpiament, impulsa activitats en paral·lel com ara concerts de música en directe o activitats per a la quitxalla.

X