Restauren la Font del Bou de Queralt col·locant-hi el cap del Toro d’Osborne

Una donació sorprenent de l’empresa Osborne ha permès restaurar la Font del Bou de Queralt. La companyia es va assabentar a finals d’estiu que la històrica font fa més de tres anys que ha quedat sense bou i ha decidit posar-hi remei. En aquests mesos, Osborne ha encarregat un cap per poder recuperar la font i l’ha donat de franc a l’Ajuntament de Berga perquè el col·loqui.

L’actuació s’ha fet aquest Nadal. Fonts del govern municipal han explicat que inicialment van tenir dubtes sobre si s’havia d’acceptar el donatiu de l’empresa, però finalment hi han donat el vistiplau. L’argument que ha decantat la balança ha estat el preu de l’operació: “Fa mesos que l’oposició ens retreu que deixem escapar subvencions i creiem que la recuperació de la font és una bona manera de llimar asprors entre uns i altres”.

L’oposició ho ha celebrat: “L’ideal seria poder restituir el bou original, però ens consta que no serà possible perquè ha quedat molt afectat per l’esllavissada del 2018. En aquest escenari, l’aportació d’Osborne és com un regal caigut del cel i, veient l’estat de les arques municipals, no ens sembla que estiguem en condicions de refusar res“.

Empresa i ajuntament estrenyen vincles

La col·laboració entre l’empresa i l’Ajuntament no acaba aquí. Osborne ha transmès a l’Ajuntament la voluntat de col·laborar en la pròxima edició de la Patum. Entre altres productes, l’empresa produeix diversos vins i licors com ara el brandi Veterano, i ara té previst crear una versió sense alcohol de la barreja de Patum.

Osborne ja ha ofert a l’Ajuntament la possibilitat de participar en el finançament de la Patum del 2022 amb una aportació de mig milió d’euros. A canvi, la companyia demana que l’habitual tela que cobreix el balcó de l’Ajuntament per Corpus se substitueixi per una gran pancarta amb un Toro d’Osborne colossal. A més, la companyia donarà 3.000 ampolles de 33 cl de la seva nova barreja sense alcohol perquè l’Ajuntament les reparteixi durant els dies de Corpus, juntament amb les ampolles d’aigua de Sant Aniol, per fomentar un consum responsable de begudes.

Arribats a aquest punt, l’equip de l’Aquí Berguedà desitja que acabis de passar un feliç Dia dels Sants Innocents.

X