Passar pel Túnel del Cadí s’encarirà 64 cèntims aquest 2022

A partir de l’1 de gener, la tarifa per a turismes es situarà en 12,64 euros. Això suposa un augment del 5,33% respecte al 2021

Després d’un 2021 marcat per la congelació de tarifes, arriba un 2022 on la inflació derivada de la crisi de la covid-19 empenyerà a l’alça l’import de la majoria de serveis.

El transport per carretera serà un dels afectats, ja que els quatre peatges que encara continuen actius a Catalunya augmentaran les tarifes. Els peatges que encara són vigents a Catalunya i gestionats per la Generalitat, són el tram de la C-16 entre Manresa i Sant Cugat del Vallès i el tram de la C-32 que transcorre entre Castelldefels i El Vendrell. A més del Túnel del Cadí i el Túnel de Vallvidrera (ambdós formen part de la C-16).

Enguany, la tarifa a aquestes vies de pagament s’encarirà un 5,4%, prenent com a referència la variació interanual de l’Índex de Preus de Consum (IPC) corresponent al mes d’octubre.

Així doncs, passar pel Túnel del Cadí serà 64 cèntims més car a partir de l’1 de gener. La tarifa per a turismes es situarà en 12,64 €. Això suposa un augment del 5,33% respecte al 2021.

Gratuïtat per als berguedans que ho tramitin

Els residents al Berguedà, les persones que hi treballin o aquells que hi tinguin fills escolaritzats poden estalviar-se els 12,64 € que passarà a costar el peatge del Túnel del Cadí. La bonificació segueix intacta i, per beneficiar-se’n, cal omplir la sol·licitud i aportar el document acreditatiu d’empadronament, el certificat bancari, una còpia o l’original del DNI i del carnet de conduir i el document emès pel Servei Català de la Salut, que es pot aconseguir a l’ambulatori. Consulta tota la documentació necessària, AQUÍ.

Els preus del transport públic, congelats

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ja va anunciar fa setmanes que decidia tornar a congelar les tarifes del transport públic per fer front a l’impacte de la pandèmia entre els usuaris.

Els preus del transport públic entre el Berguedà i Barcelona seguiran intactes per tercer any consecutiu. L’abonament de 10 viatges per anar en bus entre la comarca i Barcelona continuarà costant 53,25 euros durant tot el 2022. L’abonament per viatjar entre el Berguedà i el Bages, també inclòs dins el sistema tarifari, continuarà costant el mateix que fins ara: 35,25 €.

El manteniment de les tarifes permet ampliar la caducitat de gairebé tots títols adquirits durant el 2021. Totes les targetes i bitllets inclosos dins les 6 zones de l’àrea metropolitana no caducaran fins al 31 de desembre del 2022. És el cas, per exemple, de la T-Casual que els usuaris del Berguedà obtenen de franc cada vegada que recarreguen el seu abonament de 10 viatges. Ara bé, la targeta de 10 viatges per anar en bus entre la comarca i Barcelona seguirà caducant al cap de 6 mesos, tal com fixa el sistema de venda de bitllets d’ALSA. El mateix passa amb l’abonament Berguedà-Bages, que continua tenint validesa de mig any.

Pel que fa als viatges a l’interior de la comarca, la targeta de 10 viatges d’1 zona tindrà un cost d’ 11,35 € (1,14 € per viatge) i la de 2 zones de 22,40 € (2,24 € per viatge).

Els horaris i recorreguts de les línies de transport públic del Berguedà es poden consultar al web mobilitat.bergueda.cat