El 31 de desembre més calorós que s’ha registrat mai al santuari de Queralt

A tres quarts d'11 del matí s'ha arribat als 22,7 graus; el rècord de desembre era, fins ara, als 19,5. La mínima també està pels núvols: 14 graus, a les 2.23 h

Temperatures rècord al santuari de Queralt per tancar el 2021. A tres quarts d’11 del matí s’ha arribat als 22,7 graus, segons les dades de l’estació del Servei Meteorològic de Catalunya. Fins ara el rècord de desembre al santuari era de 19,5 graus.

I això no és tot. La temperatura mínima del dia ha estat de 14 graus (2.23 h), una temperatura que en condicions ordinàries ja seria una màxima alta, tenint en compte l’època de l’any en què s’ha registrat. De fet, el meteoròleg berguedà Aleix Serra -que és qui ha destapat el rècord a través del seu compte de Twitter- ha explicat a l’Aquí Berguedà que “un ‘dia tipus’ de desembre la temperatura màxima hauria de rondar els 8 o 9 graus i la mínima, 1 o 2”. L’evolució de la jornada a l’estació de Queralt es pot seguir AQUÍ.

Serra ha destacat que “avui s’ha rebentat el rècord, l’episodi ha marxat molt del que és normal” i això és sorprenent perquè normalment, amb el canvi climàtic, “són superacions que van venint de mica en mica”. El motiu de l’excepcionalitat, ha afegit, és la inversió tèrmica generada per un anticicló: “Això ha fet que les temperatures més altes siguin en punts alts com a Queralt, però en canvi a Berga ciutat està sent un dia molt suau, però no tan excepcional”.

X