El PSC es desmarca de l’estació de busos a la Rasa dels Molins i deixa clar que no hi ha unanimitat

Els socialistes no veuen "encaixable" l'estació a l'esplanada on el govern vol alçar-la perquè no té un accés ràpid a la C-16 i perquè s'imagina la Rasa dels Molins com "un gran espai verd al centre de la ciutat"

No hi ha unanimitat per construir l’estació d’autobusos a la Rasa dels Molins. El PSC ha deixat clar en un comunicat que discrepa que sigui el lloc idoni per alçar la infraestructura i demana al govern que busqui alternatives. Els socialistes consideren que l’estació no és “encaixable” a la rasa perquè no té “un accés ràpid i directe” a la C-16, i això pot generar problemes importants de mobilitat al centre de la ciutat. El grup municipal també recalca que imagina la Rasa dels Molins com “un gran espai verd al centre de la ciutat” i l’estació podria alterar aquesta idea.

En un comunicat, el PSC planteja fins a cinc inconvenients per alçar l’estació a la Rasa dels Molins. El primer és precisament aquesta mala connexió amb la C-16. El segon és que “ni els carrers de connexió estan preparats per vehicles d’aquestes dimensions i intensitats ni l’espai és suficient per ubicar-hi l’estació”. El tercer és que veuen la Rasa dels Molins com un espai verd on poder encabir més d’un centenar de places d’aparcament: “Tenim la gran oportunitat de remodelar un enorme espai per destinar-lo a activitats a l’aire lliure i no com un espai destinat a l’estació”. El quart és que troben a faltar visió de futur en la planificació de l’espai i creuen que, amb l’estació, “s’espatllaria un gran espai amb grans possibilitats per no saber plantejar alternatives”. I l’últim és que no veuen que hi hagi consens amb els veïns de la zona, i ho consideren indispensable.

Per la seva banda, el govern municipal treballa colze a colze amb la Generalitat per adaptar el projecte de l’estació i els requisits tècnics que ha de complir. Amb els anys, l’espai que es reservava per a la infraestructura ha quedat petit i l’última idea que ha sortit a la llum per posar-hi remei és escapçant una part del parc central de la Rasa dels Molins i desviant uns metres amunt el carrer Pere III per dotar de més espai l’esplanada de l’estació.

Això últim ja ha despertat malestar entre alguns veïns, que han presentat arguments jurídics a l’Ajuntament per intentar-ho aturar. Ara bé, el govern defensa que també hi ha una necessitat imperiosa de treure els autobusos del passeig de la Pau i veuen la Rasa dels Molins com la fórmula més ràpida per aconseguir-ho.

X