Llum verda de la Generalitat perquè es faci Patum

Aquesta setmana l'Ajuntament de Berga s'ha reunit amb la delegada del Govern a la Catalunya central i els directors generals de Salut, Interior i Cultura, que ha donat el vistiplau perquè la ciutat comenci a preparar les festes de Corpus

L’Ajuntament de Berga té llum verda per part de la Generalitat per començar a preparar la Patum 2022. Aquesta setmana el govern municipal s’ha reunit amb la delegada del Govern a la Catalunya central i amb els directors generals d’Interior, Salut i Cultura. Els representants del govern català han encoratjat l’Ajuntament a començar a preparar un Corpus amb normalitat.

La darrera reunió entre totes dues administracions havia estat el desembre, setmanes abans del pic de l’onada de casos de la variant Òmicron. La regidora de Patum, Roser Valverde, ha explicat a l’Aquí Berguedà que aleshores imperava la prudència perquè encara no es coneixia quin podia ser l’abast de la nova variant ni la situació que provocaria. Ara, superat el pic de l’onada, la posició de la Generalitat és “molt més optimista” i, de fet, el Govern ja ha donat llum verda al consistori perquè comenci a preparar els dies de Corpus com abans de la pandèmia.

Valverde ha afegit que, ara, comença una negociació amb la Generalitat per pactar “escenaris”. En aquest sentit, la regidora ha apuntat que “més que treballar en mesures concretes, cal preparar possibles escenaris que aniran en funció de l’estat de la pandèmia per Corpus”. Per començar-ho a perfilar, a principis de març ja hi ha convocada una junta de seguretat en què els diferents actors implicats en la Patum començaran a debatre com s’encaren els cinc dies de festa.

En les últimes setmanes, l’Ajuntament ja ha iniciat processos com el concurs de cartells o la recerca d’administradors i ha anunciat tres dies de concerts a la plaça Cim d’Estela la setmana de Corpus. A banda, les comparses que celebren efemèrides també han començat a anunciar els actes extraordinaris que celebren.

X