La ronda Queralt de Berga serà d’un sol sentit i tindrà una filera nova d’aparcaments

Es preveu que entri en funcionament aquest cap de setmana, quan es reobri el trànsit a la ronda Moreta

La ronda Queralt no tornarà a ser mai més un carrer de doble sentit. Aquest cap de setmana, coincidint amb la rua de Carnaval, l’Ajuntament preveu reobrir el trànsit a la zona i la nova ronda Moreta també comportarà canvis la ronda de Queralt. Aquesta última via, que va des del Teatre Municipal fins a la cruïlla de la botiga Eifa, passarà a tenir un únic carril de circulació, de baixada, i s’aprofitarà l’altre carril per pintar-hi places d’aparcament.

Segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, Aleix Serra, s’habilitarà un nou carril d’aparcaments que quedarà a mà dreta dels vehicles que baixin circulant per la ronda des de la cruïlla del teatre. Serà zona de càrrega i descàrrega durant una franja matinal i un espai de la tarda; i zona blava, la resta del dia. La brigada s’encarregarà de senyalitzar la nova zona amb pintura, en els pròxims dies.

El regidor Serra justifica l’actuació per dos motius. El primer és que el govern considera que la cruïilla de l’Eifa era perillosa quan hi havia doble sentit i també ho pot ser a partir d’ara si només hi ha un carril a la ronda Moreta però, en canvi, es manté el doble carril a la ronda Queralt. El segon, ha argumentat Serra, és que els botiguers del carrer Major sempre han demanat tenir zones de càrrega i descàrrega properes al carrer Major i amb accessos planers: “A Sant Francesc n’hi ha, però no són planers”.

Tot plegat ho van explicar aquest dilluns als veïns de la zona en una reunió a la mateixa ronda Queralt. El regidor d’Urbanisme ha admès que no tothom hi està d’acord, però està convençut que és una bona actuació. A més, defensa que “són mesures que surten pràcticament gratis i si el temps ens demostra que ha estat un error, és molt fàcilment reversible”. Això sí, Serra recorda que “sempre que s’han tret carrils de circulació a la ciutat, rara vegada s’han restablert perquè eren necessaris”.

Canvis a la plaça de la Creu

El govern municipal també vol fer modificacions a la plaça de la Creu. D’entrada es repintarà tota la senyalització del terra, que amb els anys s’ha anat desgastant. A banda, el govern vol moure la parada del bus urbà uns metres més avall i aprofitar part de l’actual espai de la parada com a càrrega i descàrrega. Tot plegat, això sí, implicaria perdre algunes de les places de zona blava que actualment hi ha a la plaça de la Creu.

Des de l’oposició, Junts per Berga no les té totes. El principal grup opositor creu que les mesures a la plaça de la Creu “no solucionen el problema” i proposen que, fins que no hi hagi estació d’autobusos, la parada de bus urbà s’instal·li provisionalment a l’espai del carrer Gran Via que hi ha al bell mig del passeig de la Pau. Justifiquen que té voreres amples i no té veïns ni comerços a tocar, que és un dels pros que detecten a l’actual ubicació de la parada de bus urbà. El regidor d’Urbanisme diu que estudiaran la proposta.