El Paral·lel Festival de música electrònica deixa Guardiola de Berguedà i se’n va al Port del Comte

Principi d'acord entre els organitzadors i l'Ajuntament de la Coma i la Pedra per portar-hi el festival del 2 al 4 de setembre i separar el seu camí de Guardiola de Berguedà

Els organitzadors del festival de música electrònica Paral·lel Festival han anunciat un principi d’acord amb les autoritats locals de la Coma i la Pedra per organitzar una nova edició de l’esdeveniment els dies 2, 3 i 4 de setembre. Fins ara, les quatre primeres edicions del festival (entre el 2016 i el 2019) s’havien fet a Guardiola de Berguedà.

Després de dos anys d’aturada a causa de la pandèmia, l’equip del Paral·lel Festival veu en el Port del Comte una seu a llarg termini. Pel que fa a Guardiola, els organitzadors han admès “la bona relació amb tots els actors que van fer possible la proposta en les edicions anteriors”, però han assegurat que el canvi d’ubicació busca “un salt de qualitat”.

En només quatre edicions, el festival català ha esdevingut una cita destacada dins del panorama de festivals internacionals. Segons expliquen en un comunicat, centenars d’assistents arribats de totes parts del món valoren molt positivament l’experiència de poder gaudir dels sons més experimentals i dels seus artistes favorits en un entorn tan especial. Per això confien que “aquest canvi de localització al Solsonès comportarà una millora general de la proposta, no només per la bellesa de l’entorn, sinó també pel que fa als serveis que s’ofereixen i a la comoditat dels assistents, principalment a causa del nombre d’allotjaments que s’ofereixen a la zona”.

L’any 2019, el festival va vendre les 1.000 entrades que va treure al mercat en deu setmanes, una xifra que fa pensar a l’organització que ja és “un projecte madur i consolidat”. En aquest sentit, relaten que és “un festival de referència tant a casa nostra com internacionalment, ja que una gran part del públic prové de l’estranger”. Per aquest any, la proposta aspira a superar la venda de 1.500 entrades.

X