El PSC pregunta al Parlament quan pensa fer l’autovia entre el Túnel del Cadí i el del Pimorent

Els socialistes veuen els fons europeus que arribaran al país aquest 2022 com "una gran oportunitat per fer realitat l'obra" i recriminen que la part francesa està fent els deures, però la catalana, no

El grup parlamentari del PSC ha demanat al Parlament per la situació del projecte que ha d’enllaçar el Túnel del Cadí i el del Pimorent a través d’una autovia. El Túnel del Cadí és la frontera entre el Berguedà i la Cerdanya, mentre que el del Pimorent, uneix l’Alta Cerdanya amb el País de Foix, una petita regió d’Occitània. Els socialistes recriminen que fa molts anys que el projecte ressona i recorden que “diversos consellers de Territori han confirmat que s’hi estava treballant”, sense que cap d’ells ho hagi pogut culminar.

Per tot plegat, el PSC ara pregunta al Parlament en quin estat es troba la redacció del projecte executiu de l’autovia entre els dos túnels. El grup també vol saber les previsions de cara a poder passar a la següent fase: l’aprovació inicial del projecte i la fase d’exposició pública. Els socialistes recalquen que els terminis en aquesta mena de projectes solen ser “especialment llargs” perquè, després de l’aprovació inicial hi ha d’haver un debat amb els territoris afectats i, més endavant, l’aprovació definitiva.

Els fons europeus, una oportunitat

El PSC entén, a més, que, si acabar l’autovia entre Berga i el Túnel del Cadí és urgent, “no és menys urgent treballar en la continuïtat de la carretera fins a l’E-9”. En aquest sentit, els socialistes apunten que els fons europeus que aquest any arribaran al país per a la reactivació són “una gran oportunitat per fer realitat aquesta obra”. I lamenten que “la part francesa està fent els deures i no pot ser que, per la nostra part, els deures estiguin per fer”.

X