Gironella tornarà a ser un aparador de cotxes per Sant Josep, tres anys després

Tres anys després de l'última edició presencial, l'endemà de Sant Josep hi haurà concessionaris exhibint les seves millors joies a l'avinguda, paradetes d'artesania i alimentació a tocar de la plaça de l'Estació, i la trobada de cotxes clàssics a la plaça Pi i Maragall

El regidor Santi Felius i la presidenta dels botiguers, Nuri Masforroll, han presentat la Fira del Motor, davant un cotxe clàssic cedit per l'empresa local Auto Taller Codina. MARC CANTURRI

Torna la Fira del Motor de Gironella, després de dues edicions suspeses per la pandèmia. Tres anys després de l’última edició presencial, aquest diumenge, 20 de gener, l’avinguda Catalunya tornarà a ser un aparador de vehicles. L’endemà de Sant Josep hi haurà concessionaris exhibint les seves millors joies a l’avinguda, paradetes d’artesania i alimentació a tocar de la plaça de l’Estació, i la trobada de cotxes clàssics a la plaça Pi i Maragall.

El regidor de Promoció Econòmica, Santi Felius, ha explicat en roda de premsa que “ha costat molt trobar concessionaris que puguin venir amb cotxes nous”. La crisi de subministraments fa molt difícil aconseguir cotxes per estrenar que es puguin exhibir a l’avinguda. Hi haurà quatre concessionaris aquesta vegada, i la fira començarà a les 10 del matí. A la mateixa hora també s’inaugurarà la zona d’expositors de l’aparcament de la plaça de l’Estació.

Una hora més tard, a les 11, hi haurà el tret de sortida de la 12a trobada de cotxes clàssics o d’interès esportiu. En aquest cas, la trobada serà a la plaça Pi i Maragall, a pocs metres de l’avinguda. També es recupera la passejada pel Baix Berguedà de tots els vehicles que participen en la trobada de cotxes clàssics: a tots se’ls oferirà un roadbook (un llibret de ruta) perquè puguin fer l’itinerari.

En paral·lel, a dos quarts de 12 del migdia, començarà la presentació de l’equip VisitGironella, que competirà al campionat de Catalunya de ral·lis d’aquesta temporada. La marca comercial d’atracció turística a la vila patrocinarà un equip que es presentarà en societat en el marc de la Fira del Motor, al Local del Blat.

Els castellers d’ara i del futur

Amb la Fira del Motor, els castells també tornen a Gironella. La vila acollirà diumenge una trobada castellera amb la participació dels Castellers de Berga i els d’Esparreguera. Serà a dos quarts d’1, a la plaça de l’Estació. Abans, a les 11 del matí, hi haurà un taller de castells adreçat a infants d’entre 5 i 13 anys i impartit pels Castellers de Berga.

El comerç se suma a la festa

L’associació de botiguers i comerciants de Gironella també se suma a la Fira del Motor. Ho fa perquè la de Sant Josep no és una setmana qualsevol: és la Setmana del Comerç. Per això, durant tota aquesta setmana els clients podran recollir a totes les botigues de Gironella una butlleta per participar en una nova campanya de dinamització comercial. Cada butlleta tindrà quatre espais per segellar. Cada segell s’aconseguirà comprant en una botiga del poble. I el client que obtingui quatre segells podrà bescanviar-los la setmana vinent a l’Ajuntament. A canvi, se li regalarà una bossa reciclable per a les compres quotidianes.

Una exposició sobre el primer any de ràdio

La programació de la Fira del Motor es completarà amb una exposició fotogràfica a la biblioteca de la vila. Serà del 21 de març, dilluns vinent, fins al 2 d’abril, en horari d’obertura de la biblioteca. L’exposició es dirà ‘La gènesi d’un somriure‘ i relatarà amb imatges el primer any de vida de Ràdio Gironella, l’emissora que s’ha començat a impulsar al poble.

X