El berguedà Pol Lorente torna a Primera Divisió de futbol

El RCD Mallorca fa oficial la incorporació de Javier Aguirre com a nou entrenador, i també anuncia que el mexicà aterra a les Balears acompanyat de Toni Amor i del berguedà Pol Lorente com a preparador físic

Pol Lorente torna a LaLiga. El preparador físic berguedà continua al costat de Javier Aguirre, que aquest dijous s’ha convertit en nou entrenador del RCD Mallorca. El club ha fet oficial la incorporació del tècnic mexicà i també ha anunciat que aterra a les illes Balears acompanyat de Toni Amor i Pol Lorente.

Lorente ja va treballar amb Aguirre quan aquest últim entrenava la selecció d’Egipte. Després, el preparador físic va fitxar pel San Fernando andalús, però al cap d’uns mesos Aguirre va tornar a endur-se’l a la primera línia del futbol. Aguirre i Lorente van fitxa per un Leganés que aleshores era cuer de Primera Divisió, amb només 5 punts i a 6 de la salvació després de 12 jornades disputades. La situació era crítica, però el nou cos tècnic va aconseguir que l’equip arribés a l’última jornada amb opcions de salvar-se del descens. La fita se’ls va escapar en l’últim instant.

L’última experiència de Lorente va ser a Mèxic, als Rayados de Monterrey, també dins el cos tècnic del ‘Vasco’ Aguirre. Van assumir el repte a finals del 2020 i el principal èxit de l’etapa ha estat la consecució de la Concachampions 2021, que va permetre als Rayados disputar el Mundial de Clubs. A la cita mundial, però, el conjunt mexicà va caure eliminat en el primer partit, contra l’Al-Ahly egipci, i va quedar fora de la lluita pel títol.

Nou finals per salvar la categoria

Ara, el Mallorca dona una nova oportunitat a Aguirre en el futbol espanyol de primer nivell, i això obre una nova porta a Lorente. Aguirre és un històric a les banquetes de l’Estat: ha dirigit l’Osasuna, l’Atlètic de Madrid, el Saragossa, l’Espanyol i el Leganés. Per tant, l’etapa al Mallorca serà la seva sisena experiència a Primera Divisió espanyola.

Això sí, el nou cos tècnic no ho tindrà fàcil: ara mateix, l’equip balear és en zona de descens, amb 26 punts, a un de la salvació, i queden 9 partits per tancar el campionat. En aquests nou partits, Aguirre i Lorente hauran d’afrontar reptes complicats com la visita de l’Atlètic de Madrid o els desplaçaments al camp del Barça i al Sànchez Pizjuán de Sevilla.