L’institut Serra de Noet de Berga, seu de la semifinal del concurs Fem Matemàtiques 2022

El centre és una de les cinc seus de Catalunya on es disputaran les semifinals del concurs, que busca els millors alumnes de sisè de Primària i primer cicle d'ESO en l'àmbit de les matemàtiques

Cap de setmana històric per a l’institut Serra de Noet de Berga. El centre és una de les cinc seus de Catalunya on es disputaran les semifinals del concurs Fem Matemàtiques 2022, que busca els millors alumnes de sisè de Primària i primer cicle d’ESO en l’àmbit de les matemàtiques.

Les semifinals seran dissabte, 26 de març, durant tot el matí. Al Serra de Noet n’hi haurà una i s’hi esperen uns 380 alumnes de diferents punts del país. Però també n’hi haurà a l’Institut El Morell (Tarragonès), a l’Institut Vallvera (Salt), a la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC (Barcelona) i al Campus de Cappont de la Universitat de Lleida.

A Berga, el programa preveu fer una rebuda dels participants a les 9 del matí. A dos quarts de 10 (9.30 h) hi haurà la prova individual, que precedirà l’esmorzar de les 11. A dos quarts de 12 (11.30 h) es disputarà la prova per equips. I a dos quarts de 2 (13.30 h) hi haurà la cloenda.

El Fem Matemàtiques s’organitza des de fa més de quinze anys i té la finalitat de contribuir a desenvolupar la competència matemàtica en tot l’alumnat de sisè de Primària i primer cicle d’ESO. A més, és una oportunitat perquè el professorat d’arreu del país es trobi i intercanviï experiències i mètodes d’ensenyament.

A Berga, participaran en la semifinal representants de l’institut amfitrió, el Serra de Noet, però també centenars d’alumnes d’escoles i instituts d’Osona, el Maresme, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Bages, el Garraf i el Baix Llobregat.

X