Junts per Berga proposa demanar ajuts per convertir l’Ateneu en el museu de la Patum i el mercat municipal en un pàrquing

El principal grup de l'oposició apunta que s'ha obert una convocatòria de Fons Next Generation per a municipis de menys de 20.000 habitants que vulguin rehabilitar edificis de titularitat municipal, i demana al govern que no la desaprofiti

Junts per Berga insta l’equip de govern a presentar-se a la convocatòria dels ajuts Next Generation per a municipis de menys de 20.000 habitants. El principal grup de l’oposició lamenta que, fins ara, l’Ajuntament no n’hagi demanat cap, però apunta que ara és “una nova oportunitat” i Berga podria aspirar a rebre el 85% del finançament per a dos projectes de fins a 3 milions d’euros cadascun de rehabilitació d’edificis municipals.

El grup municipal recorda, doncs, que l’Ajuntament podria tenir uns ingressos externs de fins a 6 milions d’euros i consideren que “és una oportunitat que no es pot deixar escapar”. De fet, Junts per Berga ja proposa dos projectes: reformar l’antic edifici de l’Ateneu i l’Escac, a la plaça Doctor Saló, per convertir-lo en un museu de la Patum; i rehabilitar el mercat municipal per transformar-lo en un aparcament de dues plantes per al centre de la ciutat i el carrer Major. Sobre aquest últim projecte, Junts per Berga també planteja que la planta del carrer mossèn Huch (la que dona a la plaça de les Cols) s’utilitzi com a viver d’empreses, espai per a productors i despatxos per a coworking.

Junts per Berga defensa en un comunicat que aconseguir aquestes subvencions permetria “donar vida al barri vell, sobretot a l’àrea del carrer Major i projectar la nostra festa més important i tota la tradició cultural al llarg dels països catalans”. Per tot plegat, el grup té previst fer la proposta formal a l’equip de govern al ple ordinari d’abril, d’aquí a quinze dies.

X