Vilagrà, sobre els JJOO: “El Prepirineu ha dit que es vol sentir partícip i prendrem la decisió més idònia per encaixar tots els interessos”

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, evita confirmar si finalment hi haurà consulta al Berguedà, el Solsonès i el Ripollès, però evidencia que la porta no està tan tancada com setmanes enrere

La porta de la consulta sobre els JJOO al Berguedà continua oberta. Aquest dimarts, des de Gironella, la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha esquivat anunciar que finalment el Govern ha canviat d’opinió i acceptarà fer la consulta al Berguedà, però tampoc ha negat que s’ho estigui plantejant. La consellera ha reiterat que l’anunci en aquest sentit del president de la Generalitat, Pere Aragonès, és qüestió de dies.

“Hem anat a tot arreu. Hem recollit les inquietuds de comarques com el Berguedà, el Solsonès i el Ripollès, ens han dit que es volen sentir partícips del projecte i prendrem la decisió més idònia per donar cabuda a tots els interessos“, ha assenyalat Vilagrà, que ha admès que la consulta ha estat molt més difícil d’articular del que esperaven. El Berguedà ha deixat clar que l’interès majoritari és que es pugui votar a la consulta i que es pugui fer amb coneixement total del projecte. De fet, els alcaldes van acordar la setmana passada exigir això mateix al Departament de Presidència a través d’una carta.

Entre aquesta setmana o, a tot estirar, la vinent, Aragonès detallarà les característiques de la polèmica consulta i, per tant, destaparà si finalment inclou el Prepirineu o no.

Sobre el pacte tècnic amb el Comitè Olímpic Espanyol (COE) i l’Aragó per repartir-se les proves, Vilagrà ha matisat que “és un punt de partida” i que només se centren en les proves que tant sí com no s’hauran d’organitzar en uns hipotètics Jocs d’Hivern. Si finalment la candidatura impulsada des de Catalunya surt guanyadora, Vilagrà apunta que s’haurà de vendre al COI altres disciplines de muntanya que també es puguin fer al país, i en aquest sentit encara no descarta que el Berguedà pugui ser seu d’alguna.