El Berguedà tanca una Setmana Santa pletòrica i el sector turístic dona per restablerta la normalitat

Els allotjaments han pogut rebre clients sense cap mena de restricció per primer cop en dos anys i, de fet, pràcticament no ha quedat ni un llit turístic buit en tota la comarca

Casa rural a Cercs. ACN

Acaba una Setmana Santa pletòrica al Berguedà des del punt de vista turístic. Els allotjaments han pogut rebre clients sense cap mena de restricció per primer cop en dos anys i, de fet, pràcticament no ha quedat ni un llit turístic buit en tota la comarca. El president de l’Associació d’Agroturisme comarcal, Oriol Baños, ja apuntava a l’inici del pont que el sector fregava el 100% d’ocupació fins dilluns i aquesta allau de turistes s’ha escampat com una taca d’oli en sectors com la restauració.

Des de l’Associació d’Hostaleria i Turisme, el president Jordi Badia ha confirmat a l’Aquí Berguedà que la restauració ha viscut una Setmana Santa pràcticament immillorable, amb molt client local que s’ha complementat amb els turistes per acabar propiciant quatre dies frenètics entre fogons. Això sí, diu ‘pràcticament’ perquè encara hi ha mals pandèmics que s’arrosseguen. Per exemple, Badia ha apuntat que, tot i que tots els establiments han treballat molt, encara noten que moltes famílies són reticents a menjar fora de casa en grups grans.

Es freguen les mans pensant en l’estiu

L’èxit d’aquesta Setmana Santa fa que el sector turístic berguedà doni per restablerta la normalitat i comenci a creure’s un estiu igual de pletòric. De fet, des d’Agroturisme, Baños assegura que fa setmanes que les cases rurals reben reserves per als mesos de calor. Un dels desitjos del sector per a l’estiu és recuperar pràcticament l’únic perfil de turista que encara se’ls resisteix: l’estranger. Aquesta Setmana Santa, al Berguedà, el públic vingut de la resta d’Europa encara ha estat minoritari, tot i que Baños matisa que és un perfil que sol venir més a l’estiu que per Pasqua.

Densitat controlada a les carreteres

A les carreteres, no hi ha hagut cap escàndol que surti de la normalitat. Dilluns al migdia ja havien tornat a l’àrea metropolitana de Barcelona la meitat dels vehicles que quatre dies abans n’havien sortit, segons dades del Servei Català de Trànsit. L’operació tornada va durar hores i això va fer que, en punts com la C-16 al Berguedà, pràcticament no es registressin retencions, tot i que en tot moment hi va haver una circulació densa en sentit Barcelona.

X