El PSC alerta que una dotzena de pobles del Berguedà poden quedar fora del desplegament de fibra òptica

El grup parlamentari socialista recorda que el Govern es va comprometre a desplegar la fibra als 31 municipis del Berguedà i demanarà explicacions

El conseller Puigneró, en ple desplegament de fibra òptica a la C-16 al Berguedà, l'any 2018. MARC CANTURRI

El grup parlamentari del Partit Socialista de Catalunya (PSC) presentarà una bateria de preguntes sobre el desplegament de la fibra òptica al Berguedà. Els socialistes alerten que les darreres informacions que han rebut constaten que una dotzena de municipis del Berguedà podrien quedar fora del desplegament del Govern. I recriminen que el mateix Govern va prometre que a finals del 2020 hauria desplegat la fibra a tota la comarca.

Fonts del Govern de la Generalitat han informat als socialistes que hi ha prevista una nova inversió de 4 milions d’euros per reprendre el desplegament de fibra allà on havia quedat aturat. Ara bé, en la nova actuació no s’inclou l’arribada de serveis a tots els municipis i el PSC adverteix en un comunicat que el Berguedà és una zona delicada: “Amb 31 municipis, en té 26 de menys de 2.000 habitants que estan sotmesos a processos de despoblament i pèrdua d’activitat”.

Per tot plegat, el diputat del PSC Cristòfol Gimeno ha preguntat formalment quina és la planificació del Govern pel que fa al desplegament de fibra, quines fases s’han dut a terme fins a finals de març, quines previsions hi ha pel que queda de 2022 i pel 2023, quins municipis en quedaran fora, i quin és el cost de les accions que s’han fet fins ara i de les que hi ha previstes.

Quan el Govern respongui aquesta bateria de qüestions, el PSC assegura que reclamarà “accions clares i concretes per garantir que cap poble de la comarca quedi sense connexió a fibra òptica”.