Localitzen un pres de Lledoners que s’havia escapat d’una visita al Museu de les Mines de Cercs

Va dirigir-se cap a Guardiola de Berguedà, on va agafar un bus en sentit Barcelona que va ser interceptat pels Mossos d'Esquadra a la C-16

Localitzat el pres de Lledoners que aquest dijous es va escapar d’una visita al Museu de les Mines de Cercs. Segons ha relatat l’alcalde de Cercs, Jesús Calderer, a l’Aquí Berguedà, el pres era al museu juntament amb tres més i va escapar-se en direcció a Guardiola de Berguedà durant un moment de la visita.

A Guardiola va agafar el bus en sentit Barcelona, però els Mossos d’Esquadra van muntar un control policial a la C-16 on paraven els vehicles per assegurar-se que el pres no era dins. Quan va passar el bus, la policia també el va aturar i va poder comprovar que dins hi havia la persona que s’havia escapat del museu.

L’alcalde de Cercs ha destacat la ràpida actuació del cos de policia, que va permetre trobar el pres poques hores després que s’hagués escapat. Tot seguit, l’Ajuntament va emetre un comunicat on explicava que ja s’havia localitzat el pres per tal de tranquil·litzar la població, ja que en poques hores la informació va escampar-se com una taca d’oli per tota la zona.

Des del Museu de les Mines, la seva directora, Alba Boixader, ha explicat que la visita del grup de presos no és ni molt menys excepcional. Se’n fan diverses durant l’any: “Grups reduïts de presos venen al museu i se’ls fa una visita per a ells, quan no hi ha cap altre visitant, per complir amb la funció social que entenem que ha de tenir tot museu”. Segons la directora, el pres que es va escapar estava intranquil i una mica desorientat: “Més tard ens vam assabentar que havia demanat a un veí on era el tren, de manera que deduïm que no sabia massa on era i el que volia era tornar a l’àrea metropolitana”.

Boixader ha apuntat que des del centre penitenciari de Lledoners es va donar l’alerta amb molta rapidesa i que ella, des del Museu, va comunicar-ho a l’alcalde a l’instant per tal de sumar esforços en la seva recerca. La directora del museu ha recalcat que és un fet anecdòtic, ja que “fins ara mai havia passat res”, i ha celebrat que s’hagi pogut resoldre de manera ràpida.

X