Cal Rosal torna a ser aquest diumenge l’aparador comú dels productors del Berguedà

Serà aquest diumenge, 15 de maig, a la porta del comerç de Cal Rosal i l'organització espera comptar amb una desena de productors

Arriba l’edició de primavera del Mercat de Productors del Berguedà. Serà aquest diumenge, 15 de maig, a la porta del comerç de Cal Rosal i l’organització espera comptar amb una desena de productors. Hi ha confirmats els estands de La Cooperativa Agrobotiga, La Mel de l’Avi Joan, Formatges Blancafort, Formatges Cuirols, La Parada d’Olvan, L’Escairador, Cal Pauet, Formatgeria La Rocatova, Peu de Roques i Cerveses Grenyut.

El mercat seguirà el mateix format de les edicions anteriors. Els visitants podran comprar els productes directament als seus productors i també hi haurà proposta d’activitat infantil, vermut musical i un showcooking, que consistirà en una demostració de plat amb un dels productes dels nostres productors.

L’activitat infantil comptarà amb la col·laboració de Curriu Garden, que ensenyarà als més petits, a través d’un taller pràctic, a cultivar aliments d’horta com l’enciam o l’escarola. A més a més, tots aquells que hi vulguin assistir es podran endur a casa seva el producte que hagin plantat.

Pel showcooking, el mercat comptarà amb la col·laboració del xef Eric Ochoa, del restaurant La Destil·leria de Gironella. Ochoa elaborarà un plat per atots als assistents fet a base del blat forment de l’Escairador. Durant l’activitat se seguiran els passos de la recepta del plat mentre el xef explica el procés d’elaboració del producte protagonista. L’objectiu és donar a conèixer i valorar la feina que hi ha des que el producte està al camp fins que arriba a taula.

Finalment, la jornada clourà amb el tast del producte elaborat durant showcooking, mentre es gaudeix de la música en directe de Laura Luceño, cantant experimentada del Berguedà.

El Mercat de Productors del Berguedà és impulsat per la Unió de Comerciants i Botiguers de Cal Rosal – Olvan, l’Ajuntament d’Olvan i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà.