Més de 500 alumnes d’arreu de Catalunya omplen el passeig de la Indústria per jugar a escacs

Ho han fet en el marc de la 1a trobada #eskcmat, protagonitzada per alumnes de 6è de primària i 1r de secundària de les escoles FEDAC

Més de 500 alumnes de 16 escoles FEDAC de Catalunya han omplert aquest matí de taules i d’escaquers el passeig de la Indústria de Berga per jugar a escacs. Es tracta de la 1a trobada d’escacs #eskcmat, on nens i nenes de 6è de primària i 1r de secundària han posat en pràctica els seus coneixements escaquístics i han après els uns dels altres en un ambient lúdic i festiu.

La trobada ha volgut fer valdre els beneficis educatius i socials del joc dels escacs en l’àmbit escolar. A més de potenciar les habilitats cognitives vinculades al pensament lògic i racional, diversos estudis demostren els beneficis dels escacs educatius a l’hora de desenvolupar l’atenció i la concentració dels alumnes, augmentar la motivació per l’aprenentatge o treballar destreses socials i afectives, com l’empatia, la paciència, el respecte a l’altre, el saber perdre o la superació personal, entre d’altres.

La 1a trobada #eskcmat ha estat organitzada per l’equip docent impulsor del joc dels escacs a les escoles FEDAC. A les escoles FEDAC els escacs educatius s’imparteixen com a activitat complementària dins de l’horari escolar. L’acte també ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Berga i del Club d’Escacs Berguedà.

Sobre la FEDAC

La FEDAC és una xarxa de 25 escoles concertades de Catalunya creada l’any 2009. Les 25 escoles FEDAC estan immerses en un procés de transformació profunda a través del projecte d’innovació educativa #avuixdemà2024. L’objectiu d’aquest projecte és transformar el paradigma del sistema educatiu per tal d’adaptar-lo a les necessitats del segle XXI. 

Les 25 escoles FEDAC són FEDAC Amílcar (Barcelona), FEDAC Anglès, FEDAC Canet, FEDAC Castellar, FEDAC Cerdanyola, FEDAC Gironella, FEDAC Guissona, FEDAC Horta, FEDAC Lleida, FEDAC Manresa, FEDAC Monistrol, FEDAC Montcada, FEDAC Pineda, FEDAC Pont Major (Girona), FEDAC Prats, FEDAC Ripollet, FEDAC Salt, FEDAC Sant Andreu, FEDAC Sant Feliu, FEDAC Sant Narcís (Girona), FEDAC Sant Vicenç, FEDAC Santa Coloma, FEDAC Súria, FEDAC Vic i FEDAC Xarxa (Berga).

X