Premien el Camí dels Bons Homes per l’ús del català i per haver estudiat els beneficis que aporta als visitants

Ha estat en els 37ns Premis CETT Alimara, que distingeixen iniciatives que han aportat una visió innovadora en l’àmbit de les experiències, la digitalització, la sostenibilitat i la recerca aplicada als sectors turístic, hoteler i gastronòmic

El Camí dels Bons Homes ha estat reconegut per partida doble en els 37ns Premis CETT Alimara. El certamen distingeix aquelles iniciatives que, en el decurs de l’últim any, han aportat una visió innovadora en l’àmbit de les experiències, la digitalització, la sostenibilitat i la recerca aplicada als sectors turístic, hoteler i gastronòmic. I aquesta vegada s’ha fixat en el Camí dels Bons Homes per dos motius: com a ruta inspiradora per a qui la fa i per “l’ús impecable de la llengua catalana” en els seus continguts.

D’entrada, el projecte de Melhorament, implementat per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, ha rebut el segon premi de la categoria Throught Experiences. Es tracta d’un estudi inèdit dels efectes del Camí dels Bons Homes en la salut integral i es fixa en els beneficis concrets que aporta la realització d’una ruta de llarga durada en l’estat d’ànim, la satisfacció amb la vida o la felicitat. A Catalunya no existia cap estudi d’aquest tipus i es va començar a desenvolupar fa just un any.

En la mateixa cerimònia el Camí va recollir el premi Alimara CAT, per la utilització del català en nous continguts i registres que generen noves aplicacions lingüístiques. Aquest darrer guardó l’atorga la Direcció General de Política Lingüística i Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya.

El president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, Lluís Vall, s’ha mostrat satisfet de recollir els premis. A més, ha aprofitat l’ocasió per reivindicar la importància del projecte Melhorament: “Encara està en fase de sortida que en els pròxims mesos exposarem, però té els ingredients necessaris per posar a les persones al centre del turisme i d’aquesta manera obrir un nou target de visitant que respecta i cuida l’entorn”.

Els Premis CETT Alimara Barcelona, creats el 1984, estan organitzats pel CETT, centre universitari de referència de turisme, hoteleria i gastronomia adscrit a la Universitat de Barcelona, juntament amb el Saló del Turisme B-Travel. Hi col·laboren l’Organització Mundial de Turisme i la Generalitat.